Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Rekordszámú alkotás érkezett a Vadmadárkórház rajz- és fotópályázatára Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. december 16.

Lezárult a Székesfehérvári Vadmadárkórház idei rajz- és fotópályázata. A beérkezett alkotások száma minden várakozást felülmúlt, összesen több mint 2.700 pályaművet küldtek be a gyerekek számos magyarországi és határon túli településről. A díjakat a Madarak Karácsonya című rendezvényen adták át  a Sukorói Általános Iskolában.

Tovább...
 
Jubileumi ünnepség a Kodály iskolában Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2013. december 13.

Image Az intézmény fennállásának 70. évfordulója alkalmából ünnepséget rendeztek a Kodály iskolában. A diákok műsorral és egy-egy szál virággal köszöntötték az egykor a Béke téri iskolában tanító pedagógusokat. Az eseményen a város nevében jubileumi oklevelet adott át Brájer Éva alpolgármester.

Tovább...
 
Karácsonyváró ünnepi műsor első ízben a Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. december 13.

Image Hagyományteremtő szándékkal, első ízben rendeznek karácsonyváró ünnepi műsort a Maroshegyen. A „Harang csendül, ének zendül” című program december 15-én, vasárnap 16.30 órakor kezdődik a Szent Kristóf templomban, ahol fellépnek a helyi óvodások, majd zenét és prózát is magában foglaló, egy órás adventi összeállítás következik a meghitt, bensőséges ünneplés jegyében. Az est létrejöttét Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője támogatta, aki Adorján Viktorral, a szervező Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület elnökével tartott sajtótájékoztatót a rendezvényről

Tovább...
 
Iparművészeti hétvége és filmvetítés a Hiemer-házban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2013. december 13.

Image Különleges programokkal készül a Fehérvári Ajándékbolt Advent harmadik hétvégéjén. Ezúttal iparművészek kínálják míves portékáikat. Szombaton, a Hiemer-ház házasságkötő termében vetítik a „Fehéredő múlt” című alkotás második részét, az eseményen a film készítésében közreműködő alkotók is részt vesznek.

Tovább...
 
Színes, illatos, zenés programok a Fehérvári Advent harmadik hétvégéjén Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. december 13.

Image Az adventi készülődés jegyében számos családi és gyermekprogram várja az érdeklődőket a hétvégén. Kézműves foglalkozások keretében mézeskalácssütés, szaloncukor- és asztali díszek készítése, múzeumpedagógiai délután, gyermekeknek szóló koncert és mesejáték közül választhatnak kicsik és nagyok egyaránt.

Tovább...
 
Újra száll a Tündérszó Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. december 11.

Image Ismét meghirdette a Tündérszó Meseíró Pályázatot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület. A világ bármely részéről várják a magyar nyelven írott meséket.

Tovább...
 
EGY KOCSMA VÁROS - CZINKI FERENC KÖTET-BEMUTATÓJA Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. december 09.
Várossztorik és kocsmaesszék találhatóak abban a kötetben, amelyet december 12-én 18 órakor mutatnak be az Új Magyar Képtárban. A műsor az "Örülök, hogy itt szólhat"-sorozat része és a József Attila Kör estje. Czinki Ferenc kötet-ízelítője után kiállítás-megnyitóra és koncertre is sor kerül a Múzeum Caféban.
Tovább...
 
VERES-KOVÁCS PETRA NYERTE A FEHÉRVÁR HANGJA DÖNTŐJÉT Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2013. december 09.

Image A Vörösmarty Színházban tartották a Fehérvár Hangja döntőjét. A tizenkét finalista közül a zsűri Veres-Kovács Petrát ítélte a legjobbnak. A zsűrinek a végső döntés meghozatala előtt nem volt könnyű dolga, a döntőben kiváló produkciók közül kellett kiválasztania a legjobbat

Tovább...
 
A Prosperó Színkör decemberi előadásai Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. december 07.

Image A Prosperó Színkör 2013 decemberében két előadásra is várja a műkedvelőket Székesfehérváron: ma, 20 órakor a Kavalkád Étteremben "Stílus- és helyzetgyakorlatok", 22-én (vasárnap) 19 órakor pedig A Szabadművelődés Házában "Garaczi László: Jederman" című művét láthatja a közönség.

Tovább...
 
Mikulásfalvára költözik a Cifrapalota Nyomtatás E-mail
Írta: Saliga Enikő   
2013. december 07.
Egészen karácsonyig Mikulásfalván, Nagykarácsony településen lesz látható a szarvasi Mini Magyarország makettpark egyik legnépszerűbb épülete, a Cifrapalota kicsinyített mása. Az ország egyetlen interaktív makettparkja nyereményekkel, játékokkal, izgalmas és tanulságos gyerekprogramokkal várja Mikulásfalva látogatóit.
Tovább...
 
Színes adventi programok Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2013. december 07.

Image Télköszöntő, karácsonyváró, betlehemes játék, adventi énekek, mesés előadások - többek között ezekkel várják délelőttönként a város óvodásai és iskolásai az ünnepre készülőket a Városház téri Adventi Színpadon. A hétvégén Mikulással és krampuszaival találkozhatnak kicsik és nagyon a Belvárosban, ahol könnyűzenei koncertek, kirakodóvásár és kézműves foglalkozások is lesznek.

Tovább...
 
<< Első < Előző 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 Következő > Utolsó >>

Eredmények 4577 - 4587 / 6324