Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A MusiColore Énekegyüttes a The King’s Singers exkluzív mesterkurzusán
A MusiColore Énekegyüttes a The King’s Singers exkluzív mesterkurzusán Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2024. június 07.
A székesfehérvári MusiColore Énekegyüttes (Radics Éva, Bódi Réka Ágnes, Wágnerné Ughy Tünde, Földesi Zalán, Mihály György, Pintér Péter) az egyik szerencsés kiválasztott az ország rengeteg pályázó kórusa közül, amely részt vehet június 7-én, pénteken a The King's Singers világhírű együttes exkluzív mesterkurzusán.

 

A Magyar Zene Házában a fehérvári csapat mellett a fóti Pax et Bonum Kamarakórus és a budapesti Városminor Kamarakórus kapott meghívást e páratlan lehetőségre.

A programhoz kapcsolódó flashmob részese lesz a szintén fehérvári Vox Mirabilis Kamarakórus is. A 19.30 órakor kezdődő eseményt a nagyközönség is figyelemmel kísérheti és a végén kérdéseket tehet fel.

„Létezhet ilyen, hogy ez a hatalmas hírű csapat eljön, és adódhat egy ilyen lehetőség, hogy velünk fognak foglalkozni? – tettük fel a kérdést magunknak, és azonnal jelentkeztünk!” – meséli az idén 10 éves születésnapját ünneplő MusiColore három tagja.

Az ÖKK Podcast legfrissebb epizódjában a művészeti vezetővel, Radics Évával, a bariton szólamot vivő Mihály Györggyel és a basszust adó Pintér Péterrel nemcsak a mesterekkel való találkozásról, a nyári koncertekről, hanem a születésnap kapcsán a mögöttük álló egy évtizedről is beszélgettünk. Az adásból kiderül, hogy a tudás, az elhivatottság, a kreativitás biztos alapjára miként épül fel egy jó, baráti közösség, amely különböző zenei stílusokban próbálta ki magát, a középkori gregoriántól a kortárs remekművekig.

Az adásban nemcsak a művészeti korokban utazunk, elkísérjük őket Kínába, Japánba és azt is megtudjuk, milyen veszélyekkel jár dalt énekelni a földrengésről.

A beszélgetés elérhető a ÖKK Podcast -on,

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >