Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A téridőben lebegve – Szécsényi-Nagy Loránd kiállítása az Országzászló téren
A téridőben lebegve – Szécsényi-Nagy Loránd kiállítása az Országzászló téren Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. június 07.
A téridőben lebegve – Folyamatosan változó koordináták címmel nyílik kiállítás június 7-én, pénteken 18.00 órakor a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. Szécsényi-Nagy Loránd médiaművész alkotásait szeptember 1-jéig láthatja a közönség.

 

Az eget figyelő tekintet az egyik legelemibb pillanata az emberi jelenlétnek. Sajátos viszonyunk van ehhez a kölcsönhatásokkal teli égi rendszerhez, melynek ciklikus hatását már évezredekkel ezelőtt felfedeztük, és ami nélkül a naptárunk és a hiedelemvilágaink nem léteznének. Az ösztönös kíváncsiságunk és a lassú figyelmünk az, ami fenntartja sajátos viszonyunkat az éggel, az égitestekkel.

Az univerzum egyes részei folyamatos elmozdulásban vannak egymáshoz képest. Szécsényi-Nagy Loránd kiállításának installációi ezt a viszonylagosságot térképezik fel különböző pozíciókból és törekvéseket tesznek az univerzum megértésére.

A pénteki megnyitón köszöntőt mond Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum főigazgatója, majd Százados László művészettörténész ajánlja a kiállítást, ami szemptember 1-jéig látogatható.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >