Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Délszláv táncház, Csörsz-Rumen István koncertje
Délszláv táncház, Csörsz-Rumen István koncertje Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. június 21.
Három programmal folytatódik június utolsó hetében a Szent István Népzenei Műhely – Szimbólumok népzenei világunkban előadássorozat. Június 24-én, hétfőn a tököli Kolo együttestől délszláv énekeket és táncokat tanulhatnak a résztvevők. A mesterkurzust követően délszláv táncházat tartanak. Június 27-én, csütörtökön Csörsz-Rumen István irodalomtörténész, előadóművész koncerttel egybekötött előadására várják az érdeklődőket.

 

 

Június utolsó hetében ismét zenével, tánccal folytatódik az elfeledett, elhomályosult és élő szimbólumok népi kultúránkban és a mai életünkben tematikájú előadássorozat a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Június 24-én, hétfőn 17 órakor kezdődik a tököli Kolo együttes mesterkurzusa, amelyen a magyarországi délszláv népek, a szerbek, a horvátok és a szlovének népzenei hagyományait ismerhetik meg a résztvevők.  A táncház 17.30 órakor nyitja meg kapuit, ahol az együttes vezetésével délszláv népdalokat énekelhetnek és néptáncot járhatnak az érdeklődők.

A Szent István Népzenei Műhely – Szimbólumok népzenei világunkban előadássorozat Csörsz-Rumen István irodalomtörténész, előadóművész koncerttel egybekötött, „Haja, haja, virágom…” - A közköltészet és népköltészet virágmezején című előadásával folytatódik. A június 27-én, csütörtökön 17.30 órakor kezdődő esten közreműködik dr. Juhász Katalin (népdalénekes, néprajzkutató), Palócz Réka (énekművész) és dr. Széplaki Zoltán (furulyaművész).

Mind a három programra szeretettel várják az érdeklődőket!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >