Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Történelmi jelentőségű szezon előtt a Fehérvár AV19
Történelmi jelentőségű szezon előtt a Fehérvár AV19 Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. szeptember 01.
ImageNagyratörő tervekkel vág neki negyvenedik szezonjának a székesfehérvári hoki. A Fehérvár AV19 minden eddiginél erősebb kerettel szeretne maradandót alkotni a 2016/2017-es EBEL-idényben. A szezonrajt előtti utolsó erőpróba a hétvégi Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna lesz, ahol a házigazda mellett a MAC Budapest, az osztrák MOSER Medical Graz 99ers és a lengyel Cracovia Kraków játékosai is jégre lépnek.

 



Idén már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna. A legendás székesfehérvári 19-esre – akit a Nemzetközi Jégkorong Szövetség idén tavasszal beválasztott a Hírességek Csarnokába – ezúttal is nívós eseménnyel emlékezik meg a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

„Az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornát minden magyar és székesfehérvári jégkorongbarát ambivalens érzésekkel várja.” – kezdte beszédét dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. „Ez az esemény egyfelől az új idény kezdetét jelent, ami természetesen hatalmas örömmel tölti el a drukkereket. Másfelől azonban egy szomorú apropót is szolgáltat ez a rendezvény, hiszen sajnos már hét éve nem lehet közöttünk a székesfehérvári és a magyar hoki kiemelkedő alakja. A ma emberének és játékosának azonban erőt kell merítenie ebből. Az Ifj. Ocskay Gábor iránti tiszteletből a klub minden játékosának és edzőjének – az előkészítőtőktől egészen a felnőtt csapatig – ugyanazt a szorgalmat és alázatot kell képviselnie, amit Gábortól láthattunk. Az új szezonkezdetet már minden drukker, így én magam is nagy izgalommal várom! Örvendetesek azok a csapaton belüli tendenciák, melynek keretében egyre több fiatal került fel az első csapathoz, ráadásul a klub értékeinek megtartásán kívül fontos játékosokat is sikerült igazolni. Reményeink szerint a magyar hoki vezérhajójaként a Fehérvár AV19 nagyon szép és sikeres szezont produkál!” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki eredményes munkát kívánt Benoit Laporte vezetőedzőnek, valamint Szélig Viktornak, akit a közelmúltban neveztek ki a Fehérvár AV19 menedzsmentjének teljes jogú tagjává.

Székesfehérvár polgármestere azt is kiemelte a szerdai sajtóeseményen, hogy nagyon fontos év előtt áll a klub. A multifunkcionális csarnok tervezői munkája megkezdődött, eközben az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokot is folyamatosan bővítik és fejlesztik. Ezek az alapok a következő tíz évben is meghatározóvá teszik a Fehérvár AV19-et a magyar hoki életében. Dr. Cser-Palkovics András kulcskérdésnek nevezte, hogy anyagilag is stabilizálni tudják a klubot. Kiemelte: Székesfehérvár Önkormányzata és a város közössége továbbra is az egyesület mögött áll. Mint mondta – a társasági adókedvezmény rendszerét nem számítva –, az egész magyar hoki legnagyobb támogatója Székesfehérvár Önkormányzata. Véleménye szerint a támogatói kört azonban mindenképpen ki kell egészíteni annak érdekében, hogy a székesfehérvári, valamint a magyar jégkorong fejlődhessen.  Székesfehérvár polgármestere reményét fejezte ki, hogy – más sportágakhoz hasonlóan – megszületik a stratégiai megállapodás a Magyar Jégkorong Szövetség és a magyar állam között.

Tyler Dietrich távozását követően Benoit Laportét nevezték ki a Fehérvér AV19 vezetőedzőjének. A kanadai-francia származású szakember elmondta a szerdai sajtóeseményen: boldog és büszke, hogy Székesfehérváron folytathatja vezetőedzői pályafutását. „A döntésem meghozatala előtt több barátommal és szakemberrel is egyeztettem, akik remek dolgokat mondtak a városról és a klubról egyaránt. Nagyon tetszett a Fehérvár AV19 által felvázolt program! Egy olyan profi szervezetnek lehetek a tagja, amely szép jövőnek néz elébe, az akadémián szereplő játékosokkal kiegészítve. Ugyan mindössze két napja dolgozom együtt a kerettel, de az első benyomásaim nagyon pozitívak! A célom ugyanaz, mint a korábbi állomáshelyeimen: minden meccsen győzni akarok! Első ízben a rájátszásba kerülés a célunk, ott pedig már bármi megtörténhet.” – közölte Benoit Laporte.

A klub saját nevelésű játékosa, Sofron István idén júniusban tért haza a Fehérvár AV19-hez. „Nagyon örülök, hogy újra itthon játszhatok! A mostani szezonban nagy kihívások várnak rám és a csapatra egyaránt. A felkészülési meccsekből ítélve pozitívan tekinthetünk a legújabb idényre. Véleményem szerint erős a keretünk, így nem feltétlenül csak a rájátszásba kerülést pályázhatjuk meg. Természetesen az edzőváltás nehezen érintette a csapatot, de Benoit Laporte profizmusa átlendített minket ezen a váratlan eseményen.” – zárta gondolatait Sofron István, aki szerint agresszív és kemény stílust képvisel majd a következő szezonban a Fehérvár AV19.

A klub szintén saját nevelésű játékosa, Kóger Dániel beszéde elején megköszönte a város támogatását, amely a magyar válogatott számára is kulcsfontosságú. „Ütőképes csapattal vágunk neki az előttünk álló idénynek! Természetesen én is tisztában vagyok azzal, hogy korábban is mondtunk már ilyet, így ebben az idényben nem a szavakra, hanem a teljesítményre kívánunk támaszkodni. Be akarjuk bizonyítani, hogy igenis a miénk a legerősebb klub hazánkban, amely az EBEL-rájátszásában is maradandót akar nyújtani!” – tette hozzá Kóger Dániel.

Gál Péter Pál, a csapat menedzsmentjének tagja az elmúlt három hónapban megvalósult fejlesztésekről ejtett szót. „Véleményem szerint a klub szakmai fejlődésével párhuzamosan, a csapatnak otthont adó létesítmény infrastrukturális fejlesztésére, valamint az egyesület szervezeti előrelépésére is hatalmas szükség van. A klub és a város közösen hajtja végre azokat a fejlesztéseket, amelyek az akadémián és a klubban sportolók töretlen fejlődését segíthetik. Az elmúlt három hónap során folytatódott a „C” pálya projekt: a jégcsarnok mögött elkészült a vadonatúj műanyag-borítású bemelegítő pálya, ami a csapatok kényelmét szolgálja majd, emellett parkolókat is létesítettek – a közeljövőben ezen kívül kültéri kondipark is kialakításra kerül a területen. Kiemelendő, hogy a fejlesztéseket a társasági adókedvezmény rendszerén keresztül tudtuk megvalósítani, míg a fenntartási költségeket Székesfehérvár Önkormányzata biztosítja.” – mondta Gál Péter Pál, aki azt is hozzátette, hogy az akadémia kollégiumában immáron két szinten biztosítanak lakhatást az ifjú tehetségeknek. 

A Fehérvár AV19 a múlt héten jelentette be, hogy a korábbi 230-szoros magyar válogatott, Szélig Viktor a klub menedzsmentjének teljes jogú tagja lett. Szakértelmével és tapasztalatával az EBEL-csapat, a MOL Liga-együttes és az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ügyeiben is a klub segítségére lehet majd. „Nagyon örülök neki, hogy a Fehérvár AV19 menedzsmentjében folytathatom a munkát! Szerencsére gyorsan sikerült megegyezni. Olyan helyre kerültem, ahol a klub projektjében rengeteg fejlődési lehetőség lakozik. Bízom benne, hogy az új vezetőedzővel sikeresen szerepel majd a csapat. Végül pedig egy olyan mondattal szeretnék zárni, ami furcsán hangozhat tőlem: hajrá, Fehérvár!” – mondta Szélig Viktor, aki játékos pályafutása során Dunaújvárosban érte el legnagyobb sikereit.  

A szerdai sajtótájékoztató végén Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója ismertette a klub közeljövőbeli programját. Mint mondta, történelmi idény vár az egyesületre, ugyanis ez lesz a fehérvári hoki negyvenedik szezonja. A VIII. Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán a Fehérvár AV19 mellett a MAC Budapest, az osztrák MOSER Medical Graz 99ers és a lengyel Cracovia Kraków csapatai vesznek részt. A fehérvári csapat különleges, speciálisan erre az alkalomra tervezett mezben lép jégre a mérkőzésein, amelyeket újfent árverésre bocsátanak, jótékonysági céllal. A héten már megválthatóak a következő szezon bérletei. További fontos információ a szurkolóknak, hogy pénteken délután 17.00-17.30 óra között kezdődik a hagyományos Fan Feszt, melynek keretében az EBEL- és a MOL Liga csapatok tagjait ismerhetik meg a szimpatizánsok. Az EBEL-szezont ezt követően szeptember 18-án, az Olimpija Ljubljana ellen kezdi meg a Fehérvár AV19. Beszéde végén Ocskay Gábor köszönetét fejezte ki Tyler Dietrichnek, aki öt év után távozott Székesfehérvárról

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >