Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Bravúros siker a férfi kézilabda vb-n
Bravúros siker a férfi kézilabda vb-n Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. január 23.
A csoportmeccsek során mutatott visszafogott, sőt, többnyire igen gyenge produkcióját maga mögött hagyva a torna eddigi legnagyobb bravúrját hajtotta végre a férfi kézilabda világbajnokságon a magyar válogatott. Xavi Sabaté együttese szinte végig vezetve, igen izgalmas hajrában, nagy küzdelem után 27-25-re legyőzte a kétszeres Eb-aranyéremes, olimpiai bajnok Dániát, ezzel bejutott a legjobb 8 közé!

 

A siker fő letéteméynese a kapuban bravúros teljesítményt nyújtó Mikler volt, aki 38%-os hatékonysággal védett, szemben Landin 30%-val. A keddi negyeddöntőben 17:00 órakor a norvégok következnek, akik ellen ugyancsak nagyot kell játszani a siker érdekében.

Nem lesz nehezebb, mint a dánok elleni meccs, de könnyebb sem. A mámor pillanataiban nem szabad elfeledni, hogy reálisan nézve a helyzetet, a mieink nem tartoznak a világ legjobbjai közé, ugyanakkor bárki ellen van esélyük a sikerre, ha mindent kitesznek a pályára, amit tudnak, keményen védekeznek, a kapusteljesítmény, a helyzetkihasználás és a lövési hatékonyság is a maival vetekedik. 

Norvégiától semmiképpen sem szabad félni, de csak és kizárólag akkor nyerhetünk, ha az elsőtől az utolsó pillanatig teljes koncentrációval és kevés hibával kézizünk.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >