Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Budapest Honvéd - Videoton 0-0
Budapest Honvéd - Videoton 0-0 Nyomtatás E-mail
Írta: Videoton FC   
2010. március 22.

ImageNem született gól Kispesten, a Videoton 0-0-át játszott a Budapest Honvéd ellen. Dr. Mezey György nehéz mérkőzésre számított, úgy vélte, jó iramú, pörgős hajtós meccset vív majd a két csapat. Massimo Morales is azt mondta a találkozó előtt, hogy a kiesés elleni küzdelemben három pontra hajt majd a csapata, de rögtön hozzátette, óvatosnak is kell lenniük, mert a Vidi kontrajátéka erőteljesebb, mint a Debrecené. A pályán inkább az olasz edző mondanivalójának második fele szerint alakult a dramaturgia:

 

A Honvéd az „inkább a biztos egy pont, mint a bizonytalan három” logika örvén, nagyon szervezetten védekezett, igyekezett lezárni a betörő csatárok előtti területet, miközben támadójátékként megelégedett azzal, hogy a két gyors csatár riogatta a jól játszó vendégvédőket. Hogy ez alapján meg kellett volna nyernie a Videotonnak a mérkőzést? Meg kellett volna…

Játékosaink mind a jobb iramú első játékrészben, mind az inkább küzdelmes, mint pörgős másodikban több helyzetet dolgoztak ki, mint az ellenfél, de a ziccerek végén Nikolics, Farkas II, és Lipták (hogy csak a legnagyobb lehetőségeket említsük) egyaránt adós maradt a jó befejezéssel.

A futball, magyarázatra nem szoruló igazsága, hogy gól nélkül nem lehet mérkőzést nyerni. Így pedig – hiába óvja Sebők Zsolt már 553 perce kapuját a góltól – fontos két pont maradt a Bozsik Stadionban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >