Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Magyar szentek és boldogok Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2013. augusztus 15.

Image A „Magyar szentek és boldogok” bélyegsorozat első kisívét ma Székesfehérváron bocsátották ki ünnepélyesen. Spányi Antal megyés püspök, dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint Molnár Róbert, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón mutatta be a Szepeshelyi Szent Márton-főoltár táblája alapján készült, Szent Istvánt, Szent Imrét és Szent Lászlót ábrázoló bélyegeket.

 

A Püspöki Palota dísztermében, Székesfehérváron került sor tegnap a „Magyar szentek és boldogok” bélyegsorozat első kisívének kibocsátására. A Magyar Posta ezzel is a Szent István Emlékévhez és az augusztusi ünnepségsorozathoz csatlakozott. 

 


 

„A Magyar Posta a hétköznapi és ünnepi bélyegsorozatok keretében is sok míves remekkel, művészi képsorral lepett már meg bennünket. A mostani sorozat azért is fontos, mert számos magyar szentet tisztelünk és éppen a szentek tiszteletének kialakulásával történt meg az emberi és az eszményi élet, azaz a Föld és az Ég közötti út összekötése.” – mondta el Spányi Antal megyés püspök, aki azt is kiemelte, hogy a keresztény gyökerek tartották és tartják meg ma is a magyar nemzetet. 

Az új bélyegsorozat első kisívének bélyegképein Szent István, Szent Imre és Szent László látható. A Szepeshelyi Szent Márton-főoltár magyar királyszenteket ábrázoló táblája alapján, Kara György tervezte a bélyegeket, amelyeket a Pénzjegynyomda gyártott le.  

 


 

„Vannak olyan művészeti alkotások, amelyek kézbe vehetőek és ezzel megadják az ünnepségek hangulatát. A bélyegek is ilyenek, hiszen amikor kézbe vesszük őket, képet kapunk arról, hogyan látták adott korban a világot. Most éppen azt hagyjuk örökül, hogyan ünnepeljük a 2013-as Szent István Emlékévet. Nagy öröm, hogy éppen ma, amikor a Szent Jobb hazatért Székesfehérvárra, mutathatjuk be a magyar szentek és boldogok című új bélyegsorozatot. Köszönöm a Magyar Postának, hogy csatlakozott a 2013-as ünnepi évhez és a maga eszközeivel segíti azt.” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester. 

A Magyar Szentek és Boldogok tematikát több évre áthúzódóan, bélyegkibocsátáson keresztül mutatja be a Magyar Posta.”  mondta el a sajtótájékoztatón Molnár Róbert, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese. Megerősítette azt is: örömmel csatlakoztak a Szent István Emlékévhez, amelynek keretében a Hunfila rendezvényt idén Székesfehérváron rendezték. Az augusztusi ünnepségekre időzítve pedig az első bélyegek bemutatását időzítették. Az első kisív augusztus 14-től kapható a nagyobb postákon valamint a Filapostán, de megrendelhető a Magyar Posta internetes áruházaiból is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >