Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Hoki vb: még él a csoda reménye Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. május 17.
ImageA maga fél csodáját Fehéroroszország legyőzésével már megtette a magyar jégkorong-válogatott az oroszországi világbajnokságon, mivel azonban a vasárnap esti utolsó csoportmeccsén Németországtól nagy küzdelemben 4-2-re kikapott, a franciák jóindulata, és győzelme is kell (ugyancsak a fehéroroszok ellen) a kedd esti záráson ahhoz, hogy a csoda kiteljesedhessen és a mieink bennmaradjanak az elit vb mezőnyében.

 

Mivel a gallok már ki nem eshetnek, s tovább sem juthatnak, félő, hogy egyáltalán nem veszik komolyan a meccsüket. Legyünk pozitívak, bízzunk bennük! Mindamellett teljes erőbedobás és koncentráció esetén sem jelenthető ki, hogy ők a favoritok, lehet tehát bármi.

A sorsunk tehát legkevésbé sem a mi kezünkben van immár, de akármi lesz a vége, ha csapatunk ki is esik, a magyar hoki a mostani szereplésével jelezte, egyre inkább "belehízik" abban a bő ruhába, amit az A-csoport jelent. A 7 meccsünkből egyet megnyertünk, most a németek ellen sem sok hiányzott a pontszerzéshez (bő 2 perc), a finnek és a szlovákok is megszenvedtek ellenünk, de még az amerikaiak sem mondhatják, hogy a jégbe döngölték volna a Chernomaz-alakulatot. Kanada ellen is volt egy jó harmadunk, összességében az az 1-7 volt az egyetlen nagyon egyértelmű vereségünk.

Lötyög tehát még rajtunk a bátran felpróbált A-csoportos méretű ruha, de már nem esik le rólunk! Még egy kicsit "híznunk" kell, s ha sikerül, nem fogunk újabb 7-8 évet várni a visszatérésre, majd aztán léphetünk egy győzelemről a kettőre is, ami már a bennmaradást is jelenthetné.

Várjuk azért meg a végleges bizonyítványosztással a francia-fehéroroszt, de attól a meccstől függetlenül kijár a maximális elismerés hokisainknak. Kiváltképp a fehérvári klubnak, az AV19 vezetőinek, akik mertek az EBEL-lel szűk évtizede szintet ugrani, mert aligha kétséges, hogy ma nem beszélnénk az A-csoportban való bennmaradás lehetőségéről, de még a tagságról sem, ha nincs a Volán évről évre mutatott fejlődése, ami először a sapporói, majd a krakkói csodához vezetett, végül pedig Szentpétervárra, ahol úgy várjuk a csoportmeccsek zárását, hogy még valós esélyünk van az elitmezőnyben való megkapaszkodásra! A keret felét (néha még nagyobb arányát) szinten minden évben a Fehérvár adja.

Visszatérve a német meccshez, a hősies küzdelem végén buktunk csak el. Bő 2 és fél perccel a befejezés előtt még 2-2-re álltunk, ekkor aztán nem bírtuk a nyomást, gólt kaptunk, majd a legvégén - már kapus nélkül kitámadva - üres ketrecünket is bevették a germánok. Kár érte, nem sok hiányzott az újabb nagy bravúrhoz. A mi két gólunkon Sofron és Wehrs osztozott. Talán nem kell mondani, egy fehérvári nevelésű és egy jelenleg is ott játszó hokistól van szó... Bravó! Szép volt fiúk! Akármi is lesz kedden este a másik meccsen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >