Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Friendship Force – svájci vendégek látogattak Székesfehérvárra Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2024. május 26.
Svájcból érkezett vendégeket fogadott Lehrner Zsolt alpolgármester pénteken a Városházán. A 12 fős csoport a Friendship Force International elnevezésű, nemzetközi baráti szövetség helyi szervezete jóvoltából látogatott Magyarországra. A vendégek Székesfehérvár és a Városháza történetével, történelmével ismerkedtek

 


A Friendship Force International elnevezésű amerikai szervezetnek több száz klubja van világszerte. Lényege, hogy a vendégeket otthonaikban fogadják a vendéglátók, így ismertetik meg saját hazájukat, szokásaikat, kultúrájukat és értékeiket. A szervezet fehérvári klubja (Friendship Force International Székesfehérvár) immár 30 éve működik.

Ezúttal a svájci Solothurn városából érkezett 12 fős baráti csoport érkezett Székesfehérvárra. A vendégeket Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte, aki beszélt több mint ezeréves városunk történetéről, a magyar történelemben egykori koronázóvárosként betöltött fontos szerepéről, emellett kitért a Városháza, valamint a Szent Korona hiteles másolatának történetére is.

A svájci csoport programjában szerepel továbbá általános és középiskolai látogatás is. A vendégek május 27-ig, hétfőig maradnak Magyarországon.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >