Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Elsőként az Arany János Iskolában avattak okostantermet Nyomtatás E-mail
Írta: Józsa Dávid   
2024. május 28.
Országosan is egyedülálló okostantermet hoztak létre az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Szekfű Gyula utcai épületében. A speciális nevelési igényű gyermekeknek kialakított okostantermet az Arconic támogatásával az Önkormányzat, a Székesfehérvári Tankerületi Központ, valamint a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvány és az Alba Innovár együttműködésében valósították meg.

 

A Bee Bot Robot segítségével zümizhetnek, de akár 3D nyomtathatnak és mozgásérzékelővel is játszhatnak azok az autista diákok, akik az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény újonnan berendezett okostantermében tanulnak. Az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. 45.000 dolláros támogatásával létrejött tanterem úttörő jelentőségű, hiszen az Arany János Iskola az országban az első szegregált intézmény, ahol okostantermet hoztak létre. A tanterem lehetőségeit készségfejlesztő iskolás autista tanulók egy sajtónyilvános tanórán mutatták be.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta: sok okostantermet avattak már városszerte, de a mai egy nagyon különleges alkalom. „Speciális helyen vagyunk, itt teljesen máshogy lehet ezeket az eszközöket használni, mint a többi iskolában.” – fogalmazott a polgármester, aki szerint fontos, hogy a fogyatékossággal élő gyermekek is elérhessék az okostantermek nyújtotta lehetőségeket.

A városvezető szerint beruházónak, tanárnak és diáknak együtt kell fejlődnie, ahogy a technológia egyre több lehetőséget tud adni. Külön köszönte az Arconic támogatását, akik hosszú évek óta elkötelezett támogatói az okostanterem programnak. A végcél, hogy az új ismeretek tanításába be tudják vonni a robotokat, a gyerekek pedig felkészüljenek a 21. század nyújtotta kihívásokra. Az Arconic-Köfém Mill Products Hungary Kft. ügyvezetőjeként Varga Zsuzsanna úgy nyilatkozott: az intézményben tanuló fiataloknak nagy kihívásaik vannak, mégis látszik, hogy az okostanterem eszközei és a tanárok tudják őket segíteni. Örömmel idézte fel, hogy már 2017 óta dolgoznak együtt az Alba Innovárral és a várossal.

„Azért is különleges ez a nap, mert az Alba Innovárnak játékos eszközökkel sikerült összekapcsolni a digitalizációt és a gyermekek oktatásával.” Varga Zsuzsanna kiemelten köszönte a programban résztvevő tanárok és oktatók munkáját. „Elképesztő türelem és elszántság kell a diákokkal való munkához, de azt gondolom, megéri az erőfeszítés.” – kezdte köszöntőjét Laufer Tamás, az Alba Innovár Digitális Élményközpont vezetője, aki kiemelte: a tanároknak sem volt egyszerű feladata, miután mindenkinek meg kellett ismerkednie a digitális eszközökkel és elsajátítani azok használatát. Laufer Tamás elmondta: a program célja, hogy a gyerekek olyan eszközökkel tanulhassanak, amelyek megfelelnek a 21. század követelményeinek.

Mészárosné Törzsök Zsuzsanna, az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény főigazgatója arról számolt be, hogy a gyerekek örömmel vesznek részt az okostantermes foglalkozásokon, minden csoport hatalmas motivációval vetette bele magát a munkába. Emlékeztetett, hogy az iskola fennállásának 60. évfordulóját ünnepli az idén, az okostanterem pedig egy remek lépcsője a belső megújulásnak is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >