Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Zöld Civil Emlékdíj Varga Gábornak Nyomtatás E-mail
Írta: Gaja Környezetvédő Egyesület   
2024. május 30.
A Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozóján Zöld Civil Emlékdíjban részesült Varga Gábor, a Gaja Környezetvédő Egyesület 2023-ban elhunyt elnöke.

 


A hétvégén, május 24-26. között Nagykovácsiban, a Teleki-Tisza-kastélyban tartották a XXXIII. Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek Országos Találkozóját, melyen a székesfehérvári Gaja Környezetvédő Egyesület is részt vett. A zárónap egyik fontos eseménye volt a Zöld Civil Díjak átadása, ahol Varga Gábor, a Gaja 2023-ban elhunyt elnöke Zöld Civil Emlékdíjban részesült – számolt be a fontos és megtisztelő hírről Vajgerné Bőhm Erika, a Gaja Környezetvédelmi Egyesület jelenlegi elnöke. 

Mint a díjátadón felolvasott méltatásban elhangzott: „Varga Gábor (1953-2023) a Gaja Környezetvédő Egyesület egyik alapító tagja volt 1989-ben. A szerepe az egyesület életében az első időktől meghatározó volt, és 2000-ben a tagok elnökké választották. Ezt a tisztséget haláláig töltötte be.

Életében legfontosabb a víz és a talaj védelmének szolgálata. Jelen volt minden, ezekkel kapcsolatos országos és helyi konferencián, képzésen, és szakmai ismereteit, tudását a civil szférában is kamatoztatta.

Megkerülhetetlen, elismert szakember volt munkahelyén, a Fejérvíz Zrt-ben. 2022-ben a víz világnapján országos díjban részesült: a Magyar Vízközmű Szövetség emlékérmét kapta odaadó és eredményes tevékenységért.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város induló környezetvédelmi bizottságának, a fehérvári környezetvédelmi döntési folyamatoknak aktív, felelős szereplője volt. Munkáját elismerte és méltányolta a város vezetése. 2006-ban Székesfehérvárért díjat kapott. Segítségével a megyében és országosan helyi környezeti érdekeket képviselő számtalan települési civil szervezet alakult.  Közreműködésével, előadásaival, tanácsaival a környező települések önkormányzatainak környezetvédelmi, fenntarthatósági tevékenysége magasabb szintre lépett.

Különös gonddal készült valamennyi előadására, személyisége lebilincselte a hallgatóságot. Nagyon fontos volt számára az ifjúság nevelése, élvezettel mutatta meg a kicsiknek is, milyen csoda a víz és a talaj.”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >