Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
’Áttáncolt 15 év’ – a Megadance jubileumi díszelőadása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2024. június 05.
Lázas felkészülés előzte meg a Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület jubileumi díszelőadását. ’Áttáncolt 15 év’ címmel láthatott látványos produkciókat a közönség a Vörösmarty Színházban.

 


Rovó Tamás 1996 októberében, 19 évesen alapította meg a Megadance Táncstúdiót, amely 2009 óta Székesfehérváron működik. Ennek apropóján rendeztek jubileumi gálát, amelyben az Egyesület valamennyi tagja és számos meghívott vendég lépett színpadra.

’Áttáncolt 15 év’ – ezt a címet kapta a díszelőadás, utalva az Egyesület városunkbeli működése mellett arra is, hogy Rovó Tamás 15 éve a Vörösmarty Színház társulatának tagja. Közel 60 előadásban láthatta őt a közönség, számos előadásnak volt koreográfusa.

Az évek során Székesfehérvár egyik meghatározó táncegyesületévé nőtte ki magát a Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület. A jubileumi évfordulón a gála házigazdái, Váradi Eszter Sára és Keller János színművészek tolmácsolták Rovó Tamás gondolatait és küldetését: hogy minél több emberrel megszerettesse a táncot, és hogy maradandó élményt hagyjon maga után. Azt vallja, nemcsak technikát, hanem gondolatiságot és a lelki érzéseket is át lehet adni a tánc tanításával.

Székesfehérvár közössége nevében dr. Cser-Palkovics András köszöntötte az ünnepeltet. A város polgármestere megköszönte a színpadra lépő fiataloknak a felkészülést és Rovó Tamásnak a felkészítést, az alkotómunkát. „Amikor öt évvel ezelőtt, a tízéves fennállást ünneplő gálán itt lehettünk, akkor Rovó Tamás mérföldkőnek nevezte azt. Örömmel mondom, hogy msot akkor már másfél mérföldkőnél tartunk. Még sok mérföldkövet kívánok neki és a Megadance közösségének városunkban, Székesfehérváron!” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki egy az Országalmát ábrázoló festménnyel köszöntötte az ünneplő Táncszínház Egyesületet.

Az est egy nagyszabású show-val indult, amelyet erre az alkalomra készített Rovó Tamás. A gálán csupa olyan előadó és csoport lépett színpadra, akiket a táncművész tanít vagy egykor tanított.  

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >