Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Mindenki kapott egy ölelést Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. október 05.

ImageÖlelésrekordot állítottak fel a Kodolányi János Főiskola szociális munka szakos hallgatói és a hozzájuk csatlakozott önkéntesek. Szondy Rékától, a KJF sajtóreferensétől megtudtuk, hogy több, mint 50 résztvevő 3.500 embert ölelt meg három óra alatt Budapesten, a Nyugati téri aluljáróban. Az akció lényege az volt, hogy bárki, aki kérte, minden kötelezettség nélkül kapott egy ölelést.

 

A mozgalom, amelyből ez az akció is kikerekedett, mára már világszerte elterjedt, s nem kapcsolódik hozzá semmilyen ideológiai vagy pénzügyi háttér.

 

Image
.

Mivel a résztvevőkhöz bárki odaléphet egy ölelésért, az immár hatodszorra szervezett akció kiváló tréning volt a Kodolányi János Főiskola diákjainak jövőbeli munkájukhoz, hiszen a szociális munkás nem választhatja meg, kinek ad, kinek segít.

 

Image
.

„Nagyon örülök, hogy nem csak a KJF diákjai vettek részt az akcióban, hanem felhívásunkhoz csatlakozott közel tucatnyi olyan ember, akik kicsit szebbé akarták tenni mások napjait egy öleléssel. Remélem, a 3.500 öleléses hazai rekord nem sokáig lesz érvényben, és kihívókra talál a Kodolányi kezdeményezése”- mondta Hordós László a KJF adjunktusa, az akció egyik honosítója és főszervezője.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >