Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Konzultáció a költségvetés miatt kialakult helyzetről Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. december 04.

Image"Orbán Viktor konzultációt kezdeményez a nyílt levelet aláíró közgazdászokkal azért, hogy megvitassák a költségvetés után kialakult helyzetet." - jelentette be sajtótájékoztatóján Koszorús László, a Fidesz elnöki stábjának helyettes vezetője. Szombaton 29 neves közgazdász nyílt levélben fordult az országgyűlési képviselőkhöz azért, hogy ne szavazzák meg az idei költségvetést. A közgazdászok felhívták a figyelmet, hogy a költségvetés rossz az országnak, a gazdaságnak. A parlament MSZP-SZDSZ többsége azonban megszavazta a költségvetést.

 

Orbán Viktor a kialakult helyzetre való tekintettel konzultációt kezdeményez pénteken a nyílt levelet aláíró közgazdászokkal azért, hogy megvitassák a költségvetés után kialakult helyzetet. A konzultáció után Orbán Viktor és Járai Zsigmond sajtótájékoztatót tart a konzultáción elhangzottakról - jelentette be a fideszes képviselő.

 

Image
Fotó: Fidesz

***

A nyílt levél szerint a mostani tervezet sem tartalmazza az évek óta szükséges reformokat, nem segíti a magyar vállalkozások versenyképességét, a jövő évi költségvetési hiányt pedig alultervezi. A hiány növekedését okozó bevételkieséshez vezet többek között, hogy a Bajnai-kormány felültervezte a társasági és a forgalmiadó-bevételeket, ugyanakkor a kiadásokat lényegesen alulkalkulálta - tartalmazza a nyílt levél.

A 29 aláíró között van Járai Zsigmond, aki a polgári kormány pénzügyminisztere, majd a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke volt, Bod Péter Ákos, aki az Antall-kormány ipari minisztere, majd az MNB elnöke volt, Szapáry György volt MNB-alelnök, Mellár Tamás a Központi Statisztikai Hivatal volt elnöke, Szász Károly a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének egykori vezetője.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >