Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Az APEH helyett a város szedheti be az iparűzési adót Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. június 28.

Image3-400 millió forinttal több bevételhez jut Székesfehérvár az Országgyűlés által elfogadott azon törvény miatt, amely azt tartalmazza, hogy az év második félévétől kezdve az önkormányzatok szedhetik be a helyi iparűzési adót az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal helyett. – erről tartott sajtótájékoztatót Égi Tamás, Székesfehérvár Pénzügyi Bizottságának elnöke a Malom Házban.

 

Égi Tamás tájékoztatóján kifejtette: az önkormányzat önállóságának alapvető feltétele a gazdasági önállóság és a helyi adók helyi beszedése. A vállalkozók pedig szeretnék tudni, hogy hova kerül az általuk befizetett adó, s milyen helyi fejlesztésekre fordítják azokat.

A bizottsági elnök elmondta, hogy idén 9.3 milliárd forint iparűzési adóbevétellel számol Székesfehérvár, amely a válság előtt a 11.3 milliárd forintot is elérte.

Az adózás rendjét szabályozó törvény 2010 év elejétől módosult úgy, hogy az önkormányzatok helyett az APEH szedhette be a helyi iparűzési adót, amelyet havonta kellett továbbutalnia az önkormányzatok számláira.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >