Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Hétfőn és kedden is felelevenítik a jeles naphoz kötődő népszokásokat Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. december 12.

ImageA Felsővárosi Általános Iskola óvodásoknak szervez Lucázást hétfőn délután, a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai pedig kedden adnak koncertet a Hiemer-ház házasságkötő termében.

 

Iskolanyitogató foglalkozásának témájául ezúttal a Luca-napot választotta a Felsővárosi Általános Iskola. A magyar hagyományőrző osztály iránt érdeklődő óvodásokat december 12-én, hétfőn 16.30 órától várják a programra, ahol megtanulhatják, sőt a gyakorlatban ki is próbálhatják a jeles naphoz kapcsolód népszokásokat.

A résztvevőkkel a Felsővárosi Általános Iskola egyik tantermében ismertetik meg a Lucázást, majd a gyerekekkel egy közeli parasztházhoz sétálnak és el is játsszák a megtanultakat. Emellett búzát ültetnek, jósló gombócokat főznek, Luca-széket készítenek.

Hétfőn 16.30 órától a német nemzetiségi osztály iránt érdeklődő gyermekeket is várják, nekik karácsonyi ovis foglalkozással készülnek az iskolában.

December 13-án, kedden 17 órakor Luca-napi koncertet ad a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Népzene Tanszaka.

Az ingyenes műsor mindenki előtt nyitott, a Hiemer-ház házasságkötő termében a Luca-napi népszokásokhoz kapcsolódó zenei összeállítással készülnek a növendékek és tanáraik.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >