Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Énekes Lajos: Az újakról kezd kialakulni egy kép Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. szeptember 01.

„Az új játékosokat is láthattuk végre mérkőzésszituációkban, s mindegyikükről kezd kialakulni egy bizonyos kép" - kezdte a lengyel túra utáni értékelését Énekes Lajos, az Alba Volán másodedzője.

Nagyszerűen szerepelt az Alba Volán jégkorong csapata a lengyelországi Sosnowiecben megrendezett tornán, ahol valamennyi mérkőzését megnyerve az első helyen végzett Ted Sator együttese.

A döntőben a fehérváriak egyik új igazolásának számító Hegyi Ádám volt klubja, a német Rote Neuheim Bad Teufel gárdáját verték Ocskayék 2-1-re, s ezzel első helyen zárták a lengyel edzőtábort.

Csak a történeti hűség kedvéért: az első meccsen a cseh harmadosztályú Sumperk ellen még akadozott a gépezet, hiszen mindössze egy góllal bizonyultak jobbnak Palkovicsék az ellenfélnél - az 1-0-ra megnyert találkozó győztes gólját a fiatal Kovács Csaba szerezte -, ám után a svéd Hockey Harnösandot már gólzáporral, 5-1-re intézték el a fehérváriak. Ezen az összecsapáson Palkovics és Ocskay egyaránt kétszer-kétszer volt eredményes, míg a védő Horváth András egyszer talált be a kapuba.

A két győzelem azt jelentette, hogy az Alba Volán döntőbe került, ahol a német Rote Neuheim Bad Teufel várt a kék-fehérekre. Amely valódi parázs hangulatú meccset hozott. A 18. percben az esélytelenebb németek szerezték meg a vezetést, amire csak az 52. percben tudott válaszolni a Volán, méghozzá az új szerzemény, Todd Jackson révén. Három perc múlva viszont kialakult a végeredmény, ezúttal Tokaji Viktor volt eredményes, s bár az ellenfél mindent egy lapra feltéve rohamozott, maradt a 2-1, s ezzel a fehérvári tornagyőzelem. A kupa mellett az Alba Volán adta a torna legjobb játékosát is Ocskay Gábor személyében.

Énekes Lajos másodedző ekképp foglalta össze a lengyel edzőtáborban tapasztaltakat: „Kiváló tornán vehettünk részt Lengyelországban, egy szavunk sem lehet a szervezésre és a mérkőzésekre. Az új játékosokat is láthattuk végre mérkőzésszituációkban, s mindegyikükről kezd kialakulni egy bizonyos kép. Szuper Leventét aligha kell bemutatni bárkinek is, képessége, tudása kiváló, most is a torna legjobb kapusa lett. Kellemes meglepetés Nagy Gergő és Hegyi Ádám teljesítménye, ahogy Jobb Dávid is kitett magáért, de tud ő ennél jobban is játszani.

Fekete Dánielnek egyelőre még szoknia kell az új légkört, de bele fog ő jönni. Ami pedig a külföldieket illeti: Todd Jacksonnak többet kell nyújtania, több góllal, gólpasszal kell jeleskednie, míg a két védő, Andreas Byström és Blake Forsyth nem okozott csalódást, mindkettejükön látszik, hogy technikás játékosok, akik hasznára lesznek a Volánnak." Hír még a csapat háza tájáról, hogy kedden Székesfehérvárra érkezik egy kanadai center.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >