A Dining Guide étteremkalauz idén ismét meghirdette az Év Étterme címért zajló versenyt. A székesfehérvári 67 Étterem és Bistro – a vidéki éttermek közül egyedüliként – immár harmadik alkalommal került fel a Dining Guide Top 10-es listájára. Az előkelő helyezésről, a mögötte álló koncepcióról és a napi munkáról sajtótájékoztatón számoltak be a vendéglátóhelyen.
A Dining Guide kilenc évvel ezelőtt létrehozott, az ország legjobb éttermeinek szóló minősítő rendszerében a 67 Étterem és Bistro 2011-ben a 15., 2012-ben a 10. helyen végzett. Idén a hivatalos bírák és a társadalmi tesztelők megítélése alapján a 9. helyre került a székesfehérvári vendéglátóhely. Különösen nagy érdem, hogy a vidéki éttermek közül egyedüliként a 67 Étterem jutott a Top 10-be.
„Nagy megtiszteltetés számunkra ez az elismerés, egy olyan út kezdete, melyet mindenképpen folytatni kívánunk a jövőben. Konyhánkon hagyományos, régi receptek szerint, mégis innovatív módon, a legjobb minőségű, friss alapanyagok felhasználásával dolgozunk. Rengeteg munka áll amögött, hogy kiválóan teljesítünk a vidéki magyar konyhák élmezőnyében!” – hangsúlyozta Herczeg Zoltán, a 67 Étterem tulajdonosa. Szavai szerint a gasztronómia manapság ugyan nem szárnyal, ennek ellenére mindent megtesznek, hogy minél több vendég számára tegyék vonzóvá az ország legjobb vidéki éttermét. Herczeg Zoltán hozzátette: a Dining Guide minősítő rendszerében kevés a vidéki versenyző, így az is számottevő, hogy a budapesti vendéglátóhelyek mellett egyre hatékonyabbá válik az élmezőnyben a 67 Étterem.
Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András a sajtótájékoztatón gratulált a 67 Étterem elismeréséhez. Mint mondta: az előkelő helyezés nem csak az éves teljesítménynek, hanem az átfogó tendenciának, a magas minőségű munkának köszönhető. Ez fontos a városhatáron innen, de leginkább azon túl, hiszen az egyre több vendéget vonzó minőségi gasztronómia turisztikai termék is egyben. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte: „Ez az eredmény az egyik állomása annak a hosszasan felépített útnak, amely reményeink szerint tovább fejlődik a jövőben. Székesfehérvár számára rang és elismerés, hogy itt működik az ország legkiválóbb vidéki étterme. Külön érdem, hogy a 67 Étterem nem vált „réteg étteremmé”, hiszen vendégei között a fehérvári polgárokat, családokat éppúgy megtaláljuk, mint a külföldi partnereikkel érkező cégvezetőket, illetve a közélet fontos és híres személyiségeit.”
A 67 Étterem konyháján öt fiatal szakács végzi a napi munkát. Tivadar György, a vendéglátóhely 28 éves budapesti, ma már Székesfehérváron élő séfje a legidősebb. A vendéglátóhely vezetése fontosnak tartja, hogy külföldi tapasztalatokkal rendelkező, a nyugat-európai konyhákra széleskörű kitekintéssel rendelkező, tapasztalt szakemberekkel dolgozzon a jövőben is. A 67 Étterem közleményét az alábbiakban olvashatják. „1967-ben megtörténik az első kínai kísérleti hidrogénbomba-robbantás, elvégzik a történelem első szívátültetését, Che Guevarát kivégzik és még mindig ugyanebben az évben megszületik Herczeg Zoltán és a 2009 tavaszán nyitott 67 étterem holdudvarához tartozó csapat néhány tagja. Jó év, biztos év, legalább annyira stabil, mint amilyen mélyen (eperfa) gyökeret eresztett a magyar klasszikusokhoz leheletfinoman hozzáértő és az olasz konyhából is biztos kézzel merítő étterem Székesfehérváron. A barokk kori patríciusház egyik szárnyából kialakított 67-ben jelenleg Tivadar György főz.”
TopLista Gasztronómia 2013 Top 20 éttermek, 9.hely A Dining Guide étteremkalauz 2013-ben már kilencedik éve hirdeti meg az Év Étterme címért zajló versenyt. A zsűri először 20-ra szűkíti le a díjra esélyes éttermek listáját, majd a TOP10 étterem többszöri tesztelésével hozza meg végső döntését.
A 2004-ben alapított Dining Guide-díj a legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban. A díjat egy változó létszámú, szakmai és társadalmi notabilitásokból álló „ínyenc” zsűri adományozza Magyarország legjobb éttermeinek.
A székesfehérvári 67 étterem 2009-es nyitását követően 3. alkalommal is felkerült a DG. Top 10-es éttermi listájára. Ez a helyezés azért is nagy eredmény, mert a magyar gasztronómia világban zajló változások következtében évről-évre egyre több jó étteremmel találkozhatunk. A 67 étterem 2013-ban is az egyetlen vidéki étterem a DG. Top 10-es listáján. …Ez a helyezés egy pillanatnyi állapotot tükröz, természetesen van hová fejlődnünk. Hitvallásunk szerint a megcélzott értékeink megtartása mellett a fejlődésünket biztosítva ma nem azok vagyunk, akik tegnap voltunk, és reményeink szerint holnap mások leszünk, mint akik ma lehetünk… Természetesen a 67 étterem egyetlen feladata a főzés… „mi csak főzni szeretünk, de azt egyre jobban” …A 67 étterem konyhafőnöke, Tivadar György a múlt év őszén Budapestről érkezett hozzánk. Több éves külföldön töltött munkavégzés után a Michelin csillagos Costes étterem konyhájáról érkezett a 67 étterem vezetésére…
|