Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Mancz utcai retrófoci sztárparádéval Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. június 22.
Ismét összejöttek egy jó kis örömfocira Székesfehérváron a Mancz utcában és környékén a 80-as 90-es években felnőtt örökifjak és családtagjaik, barátaik, közöttük sok korábbi NB I-es és válogatott játékos, újságírók, vállalkozók és az élet számtalan területén helytálló pocakosodó urak.

 

A két küzdő felet ezúttal a szervezők baráti köréből minden eddiginél több híres "légiós" erősítette, így ott volt a város egyre híresebb betondühöngőjében a rettenetes erejű Fekete László, a foci ellen beoltott, de roppant lelkes mulatós rapper MC Hawer, valamint Tűzkő Sándor színész, a Barátok Közt korábbi rosszfiúja.

Az említetteken kívül oszlopos tag kezdettől fogva a Mancz utcai bandában Tiber László a Vidi legendája és kétszeres válogatottja, fia Krisztián aki a Gázszer színeiben lett az NB I gólkirálya a kilencvenes évek hajrájában, Fister Ferenc aki Fehérvárról indulva lett a Vasas aranycsapatának és a nemzeti együttesnek is oszlopos tagja, az UEFA-kupa döntős Videoton remek védője, Horváth Gábor, továbbá az első osztályban szintén megfordult Bobory Balázs, Poór András és Szabó Máté. Kicsit elkésett, de végül nem kapott "igazolatlant" Nagy II János sem, aki a 70-es években volt a Videoton kulcsjátékosa és válogatottja.

Erősítette a továbbá a csapatszellemet két korábbi Vidi-elnök, Dr. Brávácz Ottó és Dr. Bérces László, de eljött -szigorúan csak szurkolni- Sáringer Károly író-újságíró, aki amatőr színészként sokáig alakította Barbi apukáját, "Géza bát" az Éjjel-Nappal Budapest című RTL-es reality-ben. Ott volt két gyermeke társaságában Dr. Papp Dénes is, aki a Bericap igazgatójaként minden idők egyik legnagyobb helyi sporttámogatójaként kerül be Székesfehérvár történelemkönyveibe. Lehetne még sorolni a neveket, de nem ez volt a lényeg most sem, hanem a jó kis nosztalgiázás és az örök közös szerelem, a FOCI!

A meccs előtt a küzdő felek egyperces néma főhajtással adóztak azok emléke előtt akik megfordultak az elmúlt években közöttük, ám már nem lehettek itt, így a Vidi első NB I-es csapatának oszlopos tagja, Bobory Béla, továbbá a MÁV Előre volt csatára és edzője Lukács "Luxi" László. Mellettük szólt a megemlékezés még a színészlegenda Bajor Imrének is aki 2012-ben jött el a Mancz utcai srácok közé, valamint az éppen a szombati foci napján elhunyt ismert gyúrónak, Eisemann Lászlónak, aki évtizedekig dolgozott a Fradi mellett a válogatottnál, s aktív játékosként éppen Székesfehérváron, a MÁV Előre színeiben szerepelt rövid ideig az NB I-ben is a 70-es évek hajrájában.

A kezdőrúgást MC Hawer és Fekete Laci végezte el. A mulatós popzene világában platinalemezek sokaságával bíró zenész bizony saját bevallása szerint sem labdával született (viszont nagyon lelkesen kergette a játékszert amíg a pályán volt), ugyanakkor a roppant erejű Fekete Laci ifjonc korában igen komoly szinten kézilabdázott, s néha a focikapuba is hajlandó volt (így van ez a mai napig) beállni. Ezúttal ezt a posztot minden dicsőségével együtt átadta a Vörösmarty Színház színművészének, Tűzkő Sándornak, aki kiválóan teljesített a vonalon, neki is köszönhette a piros mezes csapat, hogy igen gólszegény derbin végül 5-4 -re megnyerte a 2 x 30 perces, 2015-ös Mancz utcai Summer Classic-ot a fehérek ellen.

Folytatás szilveszterkor a szintén már hagyományos év végi labdakergetésen, a Sóstói stadion melletti műfüves csarnokban, majd jövőre, ugyanitt az elpusztíthatatlan Mancz utcai bitumenes dühöngőben.

 


 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >