Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Öttusa ob: fehérvári sikerek Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. július 27.

Image

Kiválóan szerepeltek a székesfehérvári öttusázók a sportág országos bajnokságán. A nőknél a már mindenféle címmel rendelkező Kovács Sarolta első felnőtt bajnoki aranyérmét nyerte, a férfiaknál az idén eddig gyengélkedő Demeter Bence ezüstérmes lett. A férfiaknál csapatban a Volán volt a legjobb, a nők között az Alba Öttusa SE a második, a Volán a harmadik helyet szerezte meg - adta hírül hivatalos honlapján a Magyar Öttusa Szövetség.

 

A rendhagyó módon kétnapos megmérettetésen szombaton mindkét nem vívott és úszott, vasárnap lovagolt és kombinált számot teljesített.

 


 

A nőknél Kovács Sarolta 16 győzelemmel és 8 vereséggel kezdett vívásban, ez megalapozta a későbbi sikert, az első szám után 242 ponttal a harmadik helyen állt. Lovaglásban 278 pontot szerzett, úszásban pedig 2:08,83 időeredménnyel elsőként ért célba. A kombinált számban sikerült az élen maradnia 13:09,25 időeredménnyel, összesen 1345 ponttal, ami az első magyar bajnoki címet eredményezte számára. Legnagyobb honi riválisa Földházi Zsófia a második, Zs.Tóth Anna a harmadik helyen végzett.

A férfiak viadalán Demeter Bence mindössze három ponttal szorult a második helyre Kasza Róbert mögött - a Volán Fehérvár válogatottja vívásban, úszásban és lovaglásban is harmadik volt és kombóban is szinte hajszálra ugyanúgy teljesített, mint Kasza. Végül a fővárosi öttusás nyert, de Demeter formája és eredménye végre az elvártaknak megfelelt, ami jó jel a további olimpiai kvalifikációs versenyek előtt. Az nem kevésbé, hogy maga mögé utasította az olimpai bronzérmes Marosi Ádámot is!

Aranyérmet nyert a Demeter Bence, Demeter Gergely, Harangozó Bence (Volán Fehérvár A) összeállítású csapat a férfiak versenyében. A női győztes csapat: Bartha Lucia, Józan Beáta, Szávai Liliána (BHSE) mögött az AÖSE lett a második, a Volán triója a harmadik.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >