Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Velencén átneveztek két utcát Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. augusztus 05.
Mint arról korábban beszámoltunk, nem felelt meg az aktuális törvényi előrásoknak, így két utcát is át kellett neveznie az Önkormányzatnak Velencén. A város Képviselő-testülete a lakosság javaslatai alapján hozta meg döntését. Koszti András polgármester arról tájékoztatott, hogy a Felszabadulás út új neve Meszleny út lett, az Úttörő utca pedig Mandula utcára változott.

 

 

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Fejér Megyei Kormányhivataltól törvényességi felhívást kapott, mivel településünkön két közterület elnevezése nem felel meg azon jogszabályi kívánalomnak, miszerint közterület nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett, vagy olyan kifejezést vagy olyan szervezet nevét, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal. (Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 14. §.)

 


 

Tekintettel arra, hogy az Úttörő utca és a Felszabadulás út elnevezése fenti jogszabállyal ütközik, azok határidőben történő átnevezése törvényi kötelezettsége volt a Képviselő-testületnek.

Az új elnevezésekre 30 nap alatt nagyon sokan tettek javaslatokat, eleget téve Koszti András polgármester júniusi felhívásának.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >