Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Rallye OB: Janikáé a záró futam Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2015. október 19.
A korábbi sokszoros összetett győztes ifj. Tóth János nyerte a Mecsek-ralit, az országos bajnokság utolsó, hetedik futamát Szőke Tamás navigátorral az anyósülésben. Az már korábban eldőlt, hogy az összetettben a Herczig Norbert, Bacigal Igor páros végez az élen.

 

 

A szezonzáró megmérettetésen a Kazár Miklós, Ferencz Ramón kettős lett a második - ők összetettben is ezüstérmesek lettek - a Bútor Róbert, Tagai Róbert egység a harmadik. Ifj. Tóthék fejezték be az idényt az összetett dobogó 3. fokán.

Idén október 16-18 között került megrendezésre a Magyar Rallye Bajnokság, a Rallye 2 valamint a Hystoric EB közös versenye a Mecsek lankái között. A háromnapos megmérettetés alatt közel 184 km-es versenytávot kellett  teljesíteniük a résztvevőknek az ideálisnak kicsit sem mondható időjárási viszonyok között.

A száguldás már pénteken délután a prologgal megkezdődőtt  a pécsi reptér aszfajtján. A legjobb időt ezen a rövid szakaszon a Marozsi Zsolt, Tóth Csaba kettős teljesítette egy Fiat Grande Punto S2000 gépkocsival.

 


 

A szombati napon 8 nyorsasági szakasz várt a mezőnyre.A már 2015 évben már Bajnok Herczig, Bacigal kettős egy Skoda Felicia Kit-Car –al érkezett a versenyre. Az időjárás sem volt tekintettel a versenyzőkre. A nagy mennyiségű, és folyamatos eső miatt szinte saras, mocsaras pálya fogadta őket, helyenként jelentős vizátfolyásokkal és nagy mennyíségű sárfelhordásokkal, a száraz aszfaltos pályák helyett.

Egész nap szinte folyamatos csatában volt egymással az Ifj.Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208 T16 R5) valamint a Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Evo IX R4) versenyzőpáros, de a jó pozíciókért csatázhatott Ollé „Sasa” valamint Hadik András is. A sárcsatából végül „Janika" jött ki győztesként, több mint másfél perccel maga mögé utasítva Kazár Miklóst.

Vasárnap 3 gyorsasági szakasz várt még az időjárásnak, és a technikának köszönhetően megtizelődőtt mezőnyre. A három szakaszból kettőt Kazárék nyertek, egyet Janikáék. Ez viszont még mindig kevés volt Kazár Miklóséknak, nem tudták maguk mögé utasítani Tóthékat, akik így megnyerték a Mecsek-ralit.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >