Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Extrém programdömping a Bajnokok városa majálisán Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika, Gyöngyösi Tímea   
2016. április 29.
ImageMájus elsején ismét népszerű élsportolók, lelkes egyesületek, civil csoportok, mozogni vágyó tömegek lepik el Székesfehérvár utcáit. A hagyományos zenés, sportos felvonulást a Bregyó-közi Ifjúsági Szabadidő Központban nem mindennapi versenyek, bemutatók követik, ahol profik, rendszeresen tornázók és kíváncsi kezdők együtt edzhetnek.

 

A Sportmajálisról tartott sajtótájékoztatót Brájer Éva alpolgármester, Jakab Rózsa, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa és Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke. 

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy Székesfehérvárnak az országban egyedülálló módon Sportmajálisa van és sporttal ünnepli a régi megszokott, munka ünnepét, hiszen a sport nem kis munka.” - ezzel kezdte Brájer Éva alpolgármester a ma délelőtti sajtótájékoztatót.
Majd beszélt arról a több ezer emberről – köztük fiatalokról és idősekről egyaránt – akik rendszeresen sportolnak a városban. Ennek során megemlítette a Bregyóban lévő futópálya népszerűségét, illetve a város különböző pontjain lévő, nagyon kedvelt fitness játszótereket.


Örömét fejezte ki a tekintetben, hogy nagyon sok gyerek mozog, sportol és táncol Székesfehérváron különböző sportegyesületekben. Majd szólt az élvonalbeli sportokról is, melyek tekintetében Székesfehérvár szintén élen jár, legyen az futball, kosárlabda, kézilabda vagy jégkorong.
Összegezve elmondta, hogy immár hat éve mozog Székesfehérvár május elsején, amivel meg is nyitjuk a városi nagyrendezvények sorát. A program – a régi idők szép emlékeit felidézve – felvonulással kezdődik, aminek nagy sikere van a sportolók körében, és egy jó felvezetése a napnak. Majd hozzátette, hogy ez a program lehetőséget ad arra is, hogy adott esetben a szülők sportot keressenek gyermekeik számára, és információkat szerezzenek be a jelenlévő különböző sportegyesületektől.
Végezetül azzal zárta, hogy olyan város - ami a gazdasági erejéből él - egészséges város kell, hogy legyen, és ebben nagy szerepe van a testmozgásnak. Bízva a jó időben, mindenkit a részvételre buzdított.

Az idei Sportmajálisra 42 egyesület jelentkezett. Közülük 16-an lépnek fel a nagyszínpadon, illetve 36 egyesület vesz részt a felvonuláson, ami több ezer sportolót és szurkolót jelent – adott  tájékoztatást a részletekről Jakab Rózsa, a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa. Mint hozzátette, a tavaly útjára indított hagyománynak megfelelően idén is Magyarország és Székesfehérvár zászlaja vezeti fel a menetet, amit kiváló sportolók fognak vinni. 
Ez a nap a mozgásé, a sporté, a szórakozásé és természetesen a kikapcsolódásé. A kezdő állomás – a hagyományokat követve – 2016-ban is a János vitéz park lesz, ahol 9.00 órakor több száz sportoló indul el megszámlálhatatlan sportágat népszerűsítve a Palotai úton, a Mészöly Géza utcán és a Liget soron át a Bregyó-közig. – mondta el a rendezvényszervező, majd beszámolt a különböző programokról.  


A Bregyó-közi Ifjúsági Szabadidő Központ atlétika pályáján 10.00 órától az Albatrosz Repülő Egyesület ejtőernyős bemutatója után dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszönti a majálisozókat és a zászlóvivő fiatal, fehérvári sporttehetségeket. 11.00 órától az idei sztárvendég, a világ- és Európa-bajnok Katus Attila közös bemelegítő tornát és táplálkozási tanácsadást tart.
Ezzel egy időben a nagyszínpadon megkezdődnek a sportegyesületek bemutatói, melyeket szórakoztató, kulturális programok színesítenek. Fellép a televíziós tehetségkutatókból megismert Gáspár Laci és a Fehérvár Hangja 2015-ös győztese, Zabos Regina. Bemutatkozik Magyarország legjobb ugróköteles csapata, a szombathelyi Jump Rope Team. Végh Tamás Streetfighter Show-ja is megtekinthető lesz a kinti útszakaszon.  Az amerikai fociról beszélgetnek Márkus Péterrel, a Fehérvár Enthroners elnökével. A Mosolyra Hangolók a gyermeket csalogatják a színpad elé. A nagyszínpadi programsorozatot este a Blokk együttes koncertje zárja.
A sportegyesületek kitelepülése mellett olyan egész napos kísérőprogramok várják a látogatókat, mint a Crossmajális, erősember-verseny, Streetball majális, görhoki kupa, táborbörze, véradás és szűrővizsgálatok a Magyar Vöröskereszt jóvoltából. A legkisebbek a gyerekszigeten golfpályával, sportos játékokkal ismerkedhetnek.

Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke arról beszélt, hogy olyan seregszemléje ez a különböző sportágaknak, amire országosan nincsen példa, s olyan sportok tudnak bemutatkozni, amire egyébként nem lenne rálátásunk. Elmondta, hogy egyesületük is minden évben részt vesz ezen a rendezvényen, ami egyre nagyobb volumenű és egyre színesebb. Ehhez ők is a maguk sportjával szeretnének hozzájárulni. Minden szakosztályuk részt vesz ezen a programon. Visznek ki repülőgép szimulátort, míg ejtőernyőseik - akik mind a magyar bajnokságban, mind a nemzetközi megmérettetéseken nagyon jól szerepelnek – bemutató ugrást fognak tartani.
A részletekkel kapcsolatban elmondta, egy Cessna típusú repülőgépből öt ejtőernyős célba-ugrást fog végrehajtani. Egy 30 cm átmérőjű kört, vagyis egy elektronikus mérőeszközt kell majd lábukkal érinteniük egy szivacson. Ezen túl lesz zászlóval való ugrás is.
Reményét fejezte ki a tekintetben, hogy az idő kegyes lesz, s mindezen gyakorlatokat majd végre tudják hajtani.     

A sportcentrumban rendezik meg az Európa-napot, az európai béke és egység ünnepét is. Az Európa-sátorban játékokkal, logikai- és ügyességi feladatokkal, szórakoztató gyermekprogramokkal, uniós információkkal és EU-totóval várják az érdeklődőket, melynek fődíja egy amszterdami utazás.

Találkozzunk május elsején a Bregyóban!

Beharangozó videó:
www.youtube.com/watch?v=qAuaQ2oHdbg

 Részletes programajánló a lenti szórólapon és a kiadványban, amiben szerepel a bemutatkozó sportegyesületek listája is térképpel együtt:
https://issuu.com/fehervariprogram/docs/sportmajalis_kiadvany_vegleges

)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >