Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Lakossági tájékoztató anyag a közbiztonságért Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. április 28.
ImageEgy a közbiztonságot, bűnmegelőzést szolgáló tájékoztató anyagot készített a „Közbiztonság fejlesztése Székesfehérvár szolgálatában 2016” munkacsoport, amely az együttműködő szervek adatait tartalmazza. A vízivárosi lakossági fórumon felmerült igényre elkészített anyagról dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő és Kincses Zsolt Dávid, a Hatósági Főosztály főosztályvezetője tájékoztatott.

 

Az Önkormányzat „Közbiztonság fejlesztése Székesfehérváron a településbiztonság és az ifjúságvédelem előtérbe helyezésével” című pályázatának a megvalósításáról tartottak lakossági fórumot március első felében a Vízivárosi Általános Iskolában, ahol több hozzászólás, kérdés és igény is felmerült a témával kapcsolatban.

Dr. Horváth Miklósné
, Víziváros önkormányzati képviselője elmondta: „Székesfehérvár érintettsége révén a bűnmegelőzési, közbiztonsági projektről négy lakossági fórumon adtak tájékoztatást, a körzetünkben szervezett összejövetelen a lakosság aktívan kérdezett és osztotta meg észrevételeit. Elhangzott az a közérdekű és praktikus kérés, hogy a bűnmegelőzésben együttműködő helyi szervezetek elérhetőségeit írott formában, kellő részletességgel osszák meg a lakossággal. A Vízivárosban ezt a tájékoztató anyagot ezen a héten minden lépcsőházban ki fogjuk függeszteni – azonban ez nem vízivárosi probléma, így érdemes volna hozzáférhetővé tenni az egész városban.” A képviselő elmondta, hogy a tervek szerint a Fehérvár című újságban, valamint elektronikus formában is elérhetővé teszik az elérhetőségeket.

Kincses Zsolt Dávid
, a Hatósági Főosztály főosztályvezetője, a „Közbiztonság fejlesztése Székesfehérvár szolgálatában 2016” munkacsoport vezetője tájékoztatójában kiemelte: „A közbiztonsági projektnek nem tervezett, de tartalmi elemévé vált ez a tájékoztató anyag összeállítása a lakosság számára. Ez az anyag a jövőben teríthetővé válik, nemcsak személyesen, hanem elektronikus úton is biztosítunk hozzáférést a város honlapján. Pozitív visszacsatolás számunkra a projekt kapcsán, hogy a pályázatunkban célul kitűzött lokális együttműködés megvalósulni látszik.”

A tájékoztató anyagban a következő székesfehérvári szervezetek elérhetőségei szerepelnek: a Kríziskezelő Központ, a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete, a Városi Polgárőrség, a Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Székesfehérvári Rendőrkapitányság. Kincses Zsolt Dávid a lokális együttműködés kapcsán a projekt megvalósításáról beszélt, kiemelve az együttműködő szervezetek szerepét és közös munkáját, az eddig lebonyolított lakossági és egyéb fórumokat – amelyeken az egyik elsődleges cél a társadalom érzékenyítése a témával kapcsolatban. A főosztályvezető elmondta, hogy az érdeklődésnek megfelelően a Városi Idősügyi tanács közreműködésével a közeljövőben négy további nyugdíjas klubot látogatnak meg, valamint a Nemes Nagy Ágnes Kollégium diákjait is tájékoztatják.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >