Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Alba: nyögvenyelős sikerrel előny itt Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. május 04.
ImageA vártnál kissé nehezebben, de 98-95-re behúzta az első mérkőzést a férfi kosárlabda NB I negyeddöntőjében a Kaposvár ellen a TLI-Alba Fehérvár. Braniszlav Dzunics együttese nehezen lendült játékba, de hamar felpörgött, s az első negyed hajrájában már 13 ponttal vezetett.

 

Később is ez maradt a legnagyobb különbség többnyire, bár egyszer 16 egységgel is ment az Alba, mindig visszakapaszkodott a somogyi egylet "lőtávolon" belülre. A hajrában még közelebb jött a Kaposvár, de végül a higgadt Chery és Spurlock bedobott 2-2 büntetőt, így elmaradt a meglepetés, nyert az Alba és 1-0 -ás előnyből várhatja a pénteki, somogyi vendégjátékot.

A legutóbbi meccsen, a Körmend ellen nyerő embernek bizonyuló Luka Markovicsnak ezúttal nagyon nem ment a játék, mindössze 2 pontot szerzett, 4 hárompontos kísérlete közül egy sem ment be, s a 3 kétpontos dobásából is csak egy hullott be a gyűrűbe. Az "öreg" Simon Balázs viszont ismét vezér tudott lenni, bevágta mind a négy büntetőjét, az egyetlen kétpontosát is, de három tripladobása közül is csak egy tévesztett célt.

A kisebb térdsérülésből visszatért Kenny Chery 22 ponttal bizonyult csapata legeredményesebbjének, Spurlock 16, Lóránt 13 egységet szorgoskodott össze. A kulcsemberek közül hiányzott Pearson, aki eltiltása után visszatérhetett volna, ám most ő sérült meg az utolsó edzések egyikén (állítólag nem komoly, kisebb kézsérülése van, pénteken már valószínűleg játszhat), így ezúttal sem lehetett komplett a fehérvári gárda.

Vele, vagy nélküle, de védekezésben és lepattanózásban sokkal több kell Kaposváron, ha ott is nyerni szeretne az Alba.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >