Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Szurkoljunk együtt a magyar jégkorong válogatottnak a Világbajnokságon! Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. május 04.
ImageA május 6-án Oroszországban kezdődő IIHF Jégkorong Világbajnokság mérkőzéseit együtt nézhetik a fehérváriak az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A magyar válogatottnak közösen szurkolhatnak a hatalmas kivetítő előtt a jégkorong szerelmesei.

 

A IIHF Jégkorong Világbajnokságot május 6-a és május 22-e között Oroszországban rendezik meg, ahol 16 válogatott csapat vesz részt, köztük a magyar, miután tavaly feljutott a Divízió I. csoportjából. A hazai csapat gerincét a Fehérvár AV19 játékosai adják, akik Szentpéterváron a világ legjobbjaival csapnak össze.
Május 7-től, szombattól minden jégkorongdrukkert az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba várnak a magyar meccsek ideje alatt. A stadionban hatalmas kivetítőkön keresztül, a jégpályáról nézhetik végig a mérkőzéseket a szurkolók. A részletekről a ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a közös szurkolás ötletének gondolata tegnap jutott el hozzá, amit aztán már tettek is követtek. Mint fogalmazott, az elkövetkezendő hetek, hónapok számos olyan sporteseményt adnak nekünk, amik mindegyikében van magyar, és ezen belül fehérvári érdekeltség is. Kezdjük ezt a most májusi Jégkorong Világbajnoksággal, aztán folytatjuk ezt a Foci EB-vel, majd az Olimpiával. Így a sportot szerető város az élvezetek mezejére léphet az elkövetkezendő időszakban, s folyamatosan szurkolhat kedvenceinek.
Kifejtette, hogy ebből a sorból a jégkorong vb kiemelkedik, mert egyrészt itt van a legtöbb székesfehérvári érintettség, másrészt ez a világ egyik legnépszerűbb sportága és az egyik legnagyobb verseny a nagy jégkorongnemzetek között. S ott most mi is helyet követeltünk magunknak, és a csapat ki is vívta, hogy helyet kapjon. Így hétvégétől együtt szurkolhatunk a jégkorong válogatottnak, köztük rengeteg olyan játékossal, aki itt játszottak Székesfehérváron, itt játszanak jelenleg, vagy előbb-utóbb – ahogy fogalmazott – úgyis itt fognak játszani. Hangsúlyozta, hogy ez egy olyan válogatott, amire Székesfehérvár okkal és joggal lehet büszke.

 


Akiknek nem adatik meg az a lehetőség, hogy a csapatot elkísérjék Szentpétervárra, és ott a helyszínen szurkoljanak nekik, azok az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban tehetik ezt meg. Ennél autentikusabb helyszín Székesfehérváron nem is lehetne. Majd a városvezető arról beszélt, hogy a közös meccsnézéseknek szép hagyománya van a városban. Most ezt a szurkolók a jégkorong-társadalom közös otthonában, a jégcsarnokban tehetik meg. Azon a pályán, ahol jelenleg jég nincsen, és amin a tartózkodás a szurkolóknak ritkán adatik meg.
Végül mindenkit arra bíztatott, menjen ki a meccsekre, és szurkoljon közösen a magyar válogatottnak, bízva abban, hogy a fehérváriak igazi meccshangulatot varázsolnak majd a jégcsarnokba.

 

A Fehérvár AV19 menedzsmentjének tagja, Gál Péter Pál főtanácsos is invitált mindenkit abba a megszépült jégcsarnokba, amire – mint fogalmazott – Bory Jenő, városunk méltán híres polihisztora is büszke lenne. Elmondta, hogy a mi csarnokunk mindig is arról volt híres, hogy a szurkolók az EBEL mérkőzésekre, illetve korábban a Fehérváron lejátszott válogatott meccsekre varázslatos hangulatot teremtenek minden egyes alkalommal. Hozzátette, a klub úgy érzi a várossal közösen: a szurkolótábor megérdemli, hogy kapjon egy ilyen lehetőséget, hogy a szentpétervári világbajnoki mérkőzések alatt közösségi hangulatban közösen szurkolhasson a válogatottnak, köztük annak a tizenegy játékosnak, akik a klub hírnevét öregbítik a válogatottban mutatott teljesítményükkel is Szentpéterváron.
Beszélt arról, hogy mennyire büszkék ezekre a játékosokra és arra is, hogy az ő segítségükkel, illetve a korábbi fehérvári játékosokkal a magyar válogatott egyre stabilabban igazolja, hogy ott van a világ legjobb húsz jégkorong-válogatottja között.

 


Elmondta, azért fognak szurkolni, hogy egy újabb csoda történjen a magyar jégkorong életében, és ez a magyar válogatott minél több pontot szerezve, egy „megacsoda” kategóriában kiharcolhassa a bennmaradást, ami a mi körülményeinket tekintve egy nagyon nagy teljesítmény lenne. Hiszen a sportban nincsen lehetetlen.
A technikai részletekkel kapcsolatban arról adtak tájékoztatást, hogy minden magyar mérkőzés idejére igyekeznek helyi szakértőket biztosítani – a korábbi játékosok, illetve edzők személyében -, akik a szünetekben egy „speaker” segítségével elemzik majd a jégen látottakat, különös tekintettel a fehérvári játékosok teljesítményére.
A klub honlapján és közösségi oldalán igyekeznek minden ezzel kapcsolatos információt megosztani a mérkőzések előtt az érdeklődőkkel. A meccsek előtt negyven perccel már várják a szurkolókat a jégcsarnokba, ahol közösen lehet ráhangolódni a meccsekre. 

Végezetül mindenkit a jégcsarnokba hívtak a közös szurkolásra, hogy minden magyar meccsnézés jó hangulatban teljen.

 

 Beharangozó film:

https://drive.google.com/file/d/0B-QptzC2w5bxcFNEbVpZTi1FVjA/view?usp=sharing 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >