Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Berg a Vidi új edzője, hivatalos Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. május 05.
ImageMa délelőtt ténnyé vált ami eddig nyílt titok volt: a korábbi százszoros norvég válogatott védő, Henning Berg lett a Videoton labdarúgó csapatának új vezetőedzője.

 

A Manchester Uniteddel játékosként David Beckham és Ryan Giggs csapattársaként - egyebek mellett -  BL-győztes, a lengyel Legia Varsóval trénerként bajnoki címet és kupát is nyerő szakember két évre szóló szerződést kötött a fehérvári klubbal, amelynél május végén kezdi meg a közös munkát a játékosokkal. Addig sem pihen, együtt dolgozik Kovács Zoltán sportigazgatóval a következő szezon előkészítésén, így új játékosok igazolásán, a keret kialakításán.

„Játékosként és a Legia edzőjeként is bajnoki címekért és kupákért küzdöttem, ezen Magyarországon sem tervezek változtatni. A Videoton FC az ország egyik vezető klubja, bár most még a Ferencvárosnak van egy kis előnye, de biztos vagyok benne, hogy felvesszük velük a versenyt, és harcban leszünk az aranyérmekért. Edzőként vonzó feladat egy olyan klubnál dolgozni, amely címekért küzdhet, nem mellesleg pedig indulhat nemzetközi kupában is. Tudom, hogy a szezon vége nagyon jól sikerült a csapatnak, bízom benne, hogy az ezüstérem miatt minden játékos feldobva kezdte meg a szabadságot, és szeretném, ha ugyanilyen hangulatban folytatnák majd a felkészülés megkezdésétől is. Sokat beszélgettem Kovács Zoltánnal, tudom, hogy a klubnál mindenki azért dolgozik, hogy címeket nyerjünk és jól szerepeljünk majd Európában, tetszik, hogy ilyen ambiciózus csapatnál dolgozhatok a jövőben“– nyilatkozta Henning Berg a vidi.hu-nak.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen kaliberű vezetőedzővel tudunk nekivágni a következő szezonnak. Henning Berg komoly játékosmúlttal rendelkezik, és már vezetőedzőként is bizonyította képességeit, ugyanakkor még mindig fiatal és rendkívül motivált. Magasak az elvárásaink vele szemben, és hiszek benne, hogy jövőre együtt ünnepelhetünk bajnoki címet, a mostani nyáron pedig minél messzebb jutunk vele az Európa Ligában. Biztos vagyok abban, hogy olyan edzőt sikerült most megnyerni, aki szemléletében, mentalitásában nagyon sokat adhat a klubnak, a játékosoknak és az egész magyar futballnak" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >