Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Floralia - érdemes elővételben megváltani a belépőket Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. május 06.
Császári bevonulás, gladiátorjáték, korhű felvonulás, római lakoma, ókori témájú gyermekjátékok és kézműves vásár, gladiátoriskola, római kori esküvő, valamint divatbemutató is színesíti a hétvégi tavaszköszöntő ünnepet Gorsiumban. A megújult régészeti park idén ismét tavaszköszöntő ünnepségnek, színházi játékoknak, az ókori világ bemutatásának ad helyet. Az elővételben vásárolt belépőkkel sorban állás nélkül juthatnak be a rendezvényre a résztvevők.

 



Már csak hármat kell aludni, s a Római Birodalom egyik legfontosabb provinciája újra megnyitja kapuit! Számos élménydús programelemmel várják az érdeklődőket a Gorsium Régészeti Park és Szabadtéri Kiállítás első nagyrendezvényére. A Floralián – vagyis a tavaszköszöntő ünnepen – Septimius Severus császár bevonulását és az ünnepélyes áldozatbemutatást a gladiátorok harca követi, Arisztophanész háromezer éves, de nagyon is mai történetét pedig diákszínjátszók elevenítik meg az új színháztérben.

A régészeti park területén mindössze két pénztár üzemel, így a szervezők javasolják, hogy elővételben vásárolják meg a jegyeket az érdeklődök a várakozás elkerülése végett a Tourinform Irodában – ahol a különjáratra is lehet jelentkezni –, vagy a Szent István Király Múzeumban.

 


 

A különjárati buszjegy ára: 400 forint/fő oda-vissza, amely megvásárolható a Floralia belépővel együtt elővételben a Tourinform Irodában. Szombaton és vasárnap négy alkalommal indulnak buszok Székesfehérvárról, és vissza Tácról. A buszok Tácig, a gorsiumi bekötőúton lévő focipályáig közlekednek, innen gyalog, vagy térítés ellenében lovas fogattal lehet eljutni a parkba.

A felújítás során a park tágas parkolóval is bővült, a Gorsiumba autóval érkező látogatók itt, és a gorsiumi bekötőút egyik oldalán is ingyenesen parkolhatnak.

A részletes programokról a http://www.gorsium.org/ honlapon és a facebook.com/gorsiumfloralia oldalon lehet tájékozódni, ezeken a felületeken érhető el a rendezvény digitális műsorfüzete is: www.tinyurl.com/floralia2016.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >