Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Gyógyír a szemnek, a szívnek! Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2016. május 05.
Időseket gondozó székesfehérvári intézményt ajándékozott meg alkotásaival dr. Bajkai Braun Géza festőművész. A 46 képet a hosszúsétatéri otthonban mutatták be és adták át ünnepélyes keretek között. A programon Mészáros Józsefné, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója háláját fejezte ki a szebbnél szebb festményekért, melyekből valamennyi gondozási helyre eljuttatnak néhányat.

 

Kivételesen szép eseményre került sor kedden az Egyesített Szociális Intézmény II. számú Idősek Otthonában, a Hosszúsétatéren. A gondozottak és a munkatársak ünnepélyes keretek között köszöntötték dr. Bajkai Braun Géza festőművészt, aki 46 alkotását ajándékozta az ESZI számára. A tájképek, csendéletek, portrékat ábrázoló alkotások gyógyírt jelentenek a szemeknek, a szíveknek is, szebbé teszik az intézményeket és az idősek mindennapjait egyaránt.

„Nem akartam jeleskedni, csak szeretném, ha az idősek szebb napokat tölthetnének az intézményekben.” – kezdte szerényen köszöntőjét a festőművész, aki egyébként – mint kiderült – agrártudományi végzettséget szerzett, a művészettel gyermekkora óta hobbiszinten foglalkozott, viszont soha nem tanulta.  Bajkai Braun Géza nagy tisztelettel van az időseket gondozó intézmények iránt, a hosszúsétatéri a harmadik, melyet megajándékozott alkotásaival. Mint mondta, megérti az időseket, hiszen szülei több mint 80 évet megéltek, egyik nagyapja pedig 103 esztendősen távozott. Úgy érezte, hogy festményei az otthonokban lesznek a legjobb helyen, ahol megszépítik a gondozottak és a munkatársak mindennapjait.

Néhány héttel ezelőtt érkezett a felajánlás, melynek köszönhetően valóban szebb, otthonosabb környezetet tudnak biztosítani az időseknek. – hangsúlyozta Mészáros Józsefné, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója. „Az ember eredendően a jó, a szép és a szeretet elkötelezettje. Ekkor érzi a lélek békéjét és a természet harmóniáját. Erre vágyunk és erre vágynak időseink is. A mai világunk nem a harmóniáról, nem a békességről szól, egyre beljebb szorul és vággyá válik az egységre törekvés és a hit. Nem is vallási értelemben, hanem az élet esszenciájaként. A művészet lényege azonban az idők folyamán nem változott. Egy-egy festmény kifejezi szorongásainkat, kételyeinket, vagy csak egyszerűen szemet gyönyörködtető tájat vetít elénk és harmóniát sugároz.” – mondta el az igazgató, majd háláját és köszönetét fejezte ki az intézmény nevében.


A 46 alkotást hamarosan elosztják az ESZI gondozási központjai között.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >