Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
65 új parkoló a kórháznál Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. május 16.
A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház közelében, a Madách téren mintegy 1400 négyzetméteren 65 új murvás parkolóhely került kialakításra, közel hárommillió forintos önkormányzati forrásból. További 2 800 000 forintos képviselői keretből a téren lévő játszópark különböző eszközökkel és padokkal, valamint kerítéssel történt bővítése és áthelyezése is megtörtént.

 

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházba látogatók részéről már régi igény volt az egészségügyi intézmény épülete környékén további parkolóhelyek kialakítása. Székesfehérvár Önkormányzatának közel hárommillió forintos beruházásaként ez most megvalósulhatott a Madách téren, ahol mintegy 1400 négyzetméteren 65 új parkolót alakítottak ki. A munkálatok befejeztével ma a szakemberek és a körzet önkormányzati képviselőjének részvételével lezajlott a műszaki átadás.

Mint arról dr. Dienesné Fluck Györgyi beszámolt, a beruházás előtt szinte hetente érkezett hozzá telefonhívás azzal kapcsolatban, hogy a Madách téren parkoló autók miatt beszorultak buszok, illetve a lakók nem tudnak beállni a lakóházaikhoz tartozó udvarra, mert elállják a gépjárművek a behajtót. Ezzel a beruházással most mindezen problémák megszűntek.

Elmondta, hogy azért murvás parkolókat alakítottak ki, és nem térkővel burkolták le a területet, mert amennyiben a jövőbeli tervek alapján a kórház tetőparkolója kialakításra kerül, akkor itt lehetőség lesz a parkolók megszüntetésére.

Beszélt arról is, hogy a Neumann János utcában is van olyan terület, amit a kórházba látogatók rendszeresen igénybe vesznek, és azt is murvás parkolóvá alakították ki. Ezért az ott lakók nagyon hálásak voltak, mivel korábban az a rész nagyon sáros volt.  

Tájékoztatást adott arról is, hogy a Madách tér Mártírok úti végénél lévő játszóteret – ami már nagyon elavult állapotban volt – áthelyezték a másik oldalra és bővítették különböző játszóeszközökkel, valamint a szülők számára padokkal és kerítést raktak köré. Ennek költsége 2 800 000 forint volt, amit az ő képviselői keretéből biztosítottak.

Végezetül hozzátette, a beruházások által a tér sokkal szebb lett, majd reményét fejezte ki, hogy a lakók is hozzászoknak, megszeretik az új kialakítást. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >