Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Simon Balázs visszavonul Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. július 15.
ImageSimon Balázs, az Alba Fehérvár csapatkapitánya visszavonul az aktív sportéletből, azonban a klubból nem távozik: a jövőben sportigazgatóként lát el feladatokat a klubnál – jelentette be Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is.

 

Bejelentették, hogy az Alba Fehérvár bajnoki ezüstérmes férfi kosárlabdacsapatának kapitánya, Simon Balázs visszavonul az aktív sportéletből. Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke elmondta: „Olyan klubot szeretnénk, amely a múlt értékeit és sikereit figyelembe véve építi a jövőt és a hosszú távú sikerességet tartja szem előtt. Arra törekszem, hogy minél több olyan sportolói érték támogassa a klubot, amely az elmúlt években a lojalitásról is bizonyságot tett. Simon Balázs játékosi pályafutásának vége, a jövőben a klub életében sportigazgatói posztot fog betölteni. Ezzel tovább erősödik az a stáb, amivel a székesfehérvári kosárlabda sikeres csapatot és klubot tud építeni.” A klubelnök elmondta, hogy Simon Balázsra komplex feladatok várnak, tevékenysége a szakma és a vezetés, a játékosok és a klub közötti összhang megteremtésére fókuszál majd.

 



Dr. Cser-Palkovics András
polgármester – kettős nézőpontból megközelítve a bejelentést – elmondta, hogy a magyar kosárlabdában hosszú időn keresztül meghatározó szerepet betöltő, kivételes játékintelligenciával bíró játékos fantasztikus idény után fejezi be aktív pályafutását, amit sokan sajnálnak – azonban a klub döntésének köszönhetően Simon Balázs mint sportigazgató mégis a klubnál  marad. „Egy sportklubot építeni kell, hogy akár az utánpótlás, akár a zászlóvivő nagycsapat is épülni tudjon. Simon Balázs személyében olyan embert igazol a klub szakmai munkatársként, aki sokat tapasztalt a magyar bajnokság, a válogatott és a nemzetközi kosárlabda porondján. Az Alba Regia SC a magyar kosárlabda egyik legmeghatározóbb közössége, a fehérváriak szeretik ezt a sportot és igényes közönséget alkotnak. A szakmai elkötelezettség tekintetében a profizmus nem működhet lokálpatriotizmus nélkül, ami Simon Balázs sportolói pályafutásában, döntéseiben jelen volt.” – hangsúlyozta a polgármester a klub attitűdjének azt a szegmensét kiemelve, hogy erős közösséget teremt a városban. Dr. Cser-Palkovics András kifejezte, hogy az Önkormányzat a továbbiakban is maximálisan a klub mögött áll és támogatja a munkáját, majd jó együttműködést, sikereket kívánt a következő szezonra.

Hosszú gondolkodás előzte meg a játékosi pályafutás befejezéséről hozott döntést, mondta el Simon Balázs: „Fantasztikus húsz év áll mögöttem, rengeteg sikerélmény, tapasztalat mind a magyar mezőnyben, mind nemzetközi szinten. Számomra most jött el idő, hogy a csúcson hagyjam abba: 36 évesen a tavalyi szezon után idén sikerült megújulnom, jó idényt tudhatok magam mögött személyesen és csapatban is. Köszönöm minden klubomnak, minden edzőmnek, minden csapattársamnak és a szurkolóknak a közös sikereket – ezekre nagyon büszke vagyok és mindig is az leszek! Készen állok az új kihívásra az életem új szakaszában és nagyon várom a következő szezont, amit sportigazgatóként kezdhetek meg.” Simon Balázs megköszönte a bizalmat a klubnak és a városnak egyaránt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >