Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Biztató Vidi siker a Čukarički ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. július 15.
ImageA szerb bajnokság bronzérmesét, az FK Čukarički csapatát fogadta a Videoton az Európa-liga második fordulójának első találkozóján. A feladat nem tűnt egyszerűnek a fehérvári egylet számára, hiszen a szerb foci igencsak erős, ráadásul a belgrádi gárda azt a Vojvodinát előzte meg a dobogóért vívott csatában, amelyik az elmúlt években a Honvéd és az MTK ellen is simán továbbjutott nemzetközi porondon.

 

Ehhez mérten kiegyenlített erők küzdelmét láthatta a Pancho Aréna közönsége, amely végül két szemfüles hazai találatnak köszönhetően 2-0-ás piros-kék sikert ünnepelhetett, ami feltétlenül biztató a jövő csütörtöki visszavágóra.

Az első félidőben technikai hibáktól hemzsegő, viszonylag jó iramú, de színvonalát tekintve igencsak gyenge futballt produkált a két alakulat. A Vidinek Géresi és Barczi révén volt két helyzete, de enyhe mezőnyfölénye a helyzetek számában nem mutatkozott meg. A szerbek sem voltak veszélytelenek, de a nézők idegeit inkább borzolták Vinícius elképesztő hibái és pontatlanságai, mint a kidolgozott vendég helyzetek, merthogy egyébként azok nem voltak. Vinícius mellett Stopira is sokat bizonytalankodott, de úgy összességében nem volt túl biztató a hátsó alakzat stabilitása.

A szerbek védelme sem állt feladata magaslatán, amit az 58. percben használt ki a Vidi: egy védő ki akarta engedni az alapvonalon túlra a jobb oldalról befelé csorgó labdát, ám a szemfüles Géresi megelőzte, középre kanalazta, az érkező Bódi pedig az üres kapuba helyezett, 1-0! Hatalmas hiba, egyben a Čukarički ajándéka a Vidinek, de ez a gól is gól, ami nagyon sokat érhet ebben a kiélezett csatában.

A hajrára is maradt izgalom: előbb a 80. percben a kifejezetten jól játszó Negot állította ki második sárgája után igencsak szigorúan a dán játékvezető, pedig szerelése nem volt még szabálytalan sem a visszajátszás alapján, mivel a labdát találta el a védő, nem a színészkedésben mesteri szerb lábát... A hátrányban focizó fehérvári gárda kétszer is közel állt a második gólhoz, miközben a Čukarički próbálkozásai nem voltak igazán veszélyesek.

A legvégén aztán a csereként beállt Feczesin a kihagyott nagy ziccere után javított, a 92. minutumban egy bizonytalankodó szerb védő elől szerzett labdát az oldalvonalnál, s bár elesett, gyorsan felpattant, bevezette a játékszert a jobb oldalon az ötös sarkáig, majd az érkező Suljicot hozta kihagyhatatlan helyzetbe, aki másfél méterről a hálóba talált, 2-0! Igazi slusszpoén. A Vidi volt a szerencsésebb és a sikert jobban akaró együttes a két sokat bizonytalankodó társaság közül, s ez az akarat és küzdőszellem meghozta méltó jutalmát. Ezzel a kétgólos sikerrel komoly lépéselőnybe került Henning Berg csapata, ám ha egy pillanatra is elhiszi, hogy nem kerülhet bajba a visszavágón, s lazít a gyeplőn, könnyen meglepetés érheti.

A másik két magyar EL-csapat egyaránt nagyot betlizett. A Debrecen a fehérorosz Zsogyino, az MTK az azeri Qabala ellen hasalt el hazai pályán 2-1-re.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >