Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Olimpikonokat köszöntöttek Velencén Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. július 24.
ImageVéget ért az egykori maratonista, olimpiai fáklyafutó, Mikulásnagykövet Kovács István, valamint a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosok és Rászoruló Családok Klubja által szervezett, "A láng üzenete" című, olimpiai futó- és jótékonysági akció.

 

Az eseménysorozat zárásaként három székesfehérvári olimpikon, Sebestyén Dalma úszó, Kovács Sarolta és Demeter Bence öttusázó vették át a Velence Korzón azt a díszes naplót, amelybe heteken keresztül, az akció helyszínein gyűjtötték az üzeneteket a Rióba utazó sportolóknak.

Nemcsak a naplóba írva, személyesen is kifejezte jókívánságait a három olimpikonnak Koszti András, Velence polgármestere, aki hangsúlyozta, nagyon örül és büszke arra, hogy egyre sportosabb városa adhatott otthont ennek az eseménynek, s reményét fejezte ki, hogy mind a három kiválós sportoló a győzelemért küzdhet majd az ötkarikás játékokon. Hangsúlyozta: alapvetően egyetért a Couberteni eszmével, miszerint "Nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos", ám abban egészen biztos, hogy élsportolóként, saját szakágukban már többször bizonyított versenyzőként Sebestyén, Kovács és Demeter is a végső siker reményében állnak rajthoz a brazil metropoliszban, augusztusban.

Kovács Sarolta idén már nyert egyéni világbajnoki címet, ám elmondta, nagyon reméli, hogy jól sikerül a formaidőzítése, így Rióban is éremesélyes lesz. Az aranyról álmodik, s mindent meg is tesz érte, hogy megvalósítsa álmát. Már három napja egyáltalán nem fáj a háta, amellyel sok gondja akadt az elmúlt időszakban, immár zavartalanul készülhet Tatán társaival az olimpiára. Párja, klub- és válogatott társa, Demeter Bence ugyancsak szeretne ott lenni az élmezőnyben, amire idei kiegyensúlyozott teljesítménye okán meg is van minden reménye. Kiemelte, hogy nagyon sok minden eldől már az első tusa, a vívás során, így kifejezetten készül a nyitószámra. Amennyiben sok pontot gyűjt a páston, azzal megalapozhatja egy igazán szép eredmény elérését.

Sebestyén Dalma realista, tisztában van vele, hogy számában, 200 méteres mellúszásban rendkívül nagy a nemzetközi rivalizálás, nagyon sok remek úszó van, akikkel meg kell küzdenie már az előfutamok során. Ennek ellenére szeretne jól felkészülni az augusztus 10-i megmérettetésre, hogy még másnap is legyen dolga Rióban. Ez pedig azt jelentené, hogy bekerül a fináléba. Hozzátette, reménykedik abban, hogy itthon több lesz majd a riválisa, amiből ő is sokat profitálhatna még, hiszen fiatal, van még benne néhány olimpia.

Az üzenetekkel, jókívánságokkal teli olimpiai naplót végül Koszti András polgármester, Kovács István hosszútávfutó, valamint a Velencei és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosok és Rászoruló Családok Klubjának vezetője, Fekete Zsuzsanna bábáskodása mellett helyi gyermekek adták át a három sportolónak, akik egy emléklappal is gazdagodtak, hogy évek múltán se felejtsék el a tiszteletükre rendezett programot.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >