Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Megindult a Csónakázó-tó vízbeeresztése Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. szeptember 16.
ImageJavában zajlanak a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjához kapcsolódva a Csónakázó-tó megújításának munkálatai. Miután megtörtént a mederkotrás és a partfal megerősítése is, így tegnap délelőtt megindult a Malom csatornáról a víz beeresztése. Míg várhatóan a sétány novemberben készül el.

 

Az állami támogatással megvalósuló Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjának részét képezi a Csónakázó-tó megújítása is, aminek munkálatai folyamatosan zajlanak a területen. Megtörtént a tó mederkotrása és a partfal megerősítése, valamint a kis szigeten a Deák-kút medencéjének a kiépítése is. A tegnapi napon pedig megkezdődött a vízbeeresztés is a tóba. 

 


 

Délelőtt Székesfehérvár Városgondnokságának szakemberei megeresztették a vizet a Malom csatornáról, ami először a Bregyó-tóba, majd a Csónakázó-tóba folyik át.

Mint megtudtuk, a több hektáros tó területére tegnap reggelig csak a Ligetsor csapadékvize folyt be, így a szakembereknek a jelenlegi adatok alapján mintegy 1,2 métert kell emelniük a vízszinten. A töltés az elkövetkezendő két hétben folyamatosan fog történni, majd az időjárásnak és a csapadékvíz alakulásának függvényében előre láthatólag a tó vízszintje egy hónap múlva éri el az ideális magasságát.

 


 

A tó környékén az elkövetkezendő napokban indulnak meg a munkálatok. A sétány nagy része térköves, kis része murvás kialakítású lesz.  

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >