Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Csütörtökig tartanak az Európai Mobilitási Hét programjai Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. szeptember 20.
ImageRengeteg érdekességgel és izgalmas programokkal várják még egészen csütörtök délutánig az érdeklődőket az Európai Mobilitási Hét székesfehérvári rendezvényein. Az iskolai osztályok belvárosi honismereti sétához csatlakozhatnak. Az eseménysorozat szeptember 22-én az Autómentes Nappal zárul, ennek helyszíne a Várkörút lezárt szakasza lesz a Bíróságtól a Rákóczi útig.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan Székesfehérvár ebben az esztendőben is több figyelemfelhívó programmal csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez. A város lakossága már az elmúlt napokban is több érdekes eseményen vehetett részt. Szombaton a Civil naphoz kapcsolódóan a szervezők a fiatalabb generáció tagjainak hívták fel a figyelmét környezeti értékeink megóvására. A gyermekek minimotoros flashmob-on és KRESZ-versenyen is elindulhattak, emellett a fehérvári buszok megjelenését is meg lehetetett tervezni. A legszínvonalasabb alkotásokból ráadásul kiállítás is nyílik a szeptember 22-i Autómentes napon – a pályázatra még szeptember 21-ig várják a látványterveket a szervezők.

Ezt követően a hét kiemelt eseményeként vasárnap Mobilitási nap volt a Zichy ligetben, ahol a színpadon gyerekprogramok várták az érdeklődőket, ezzel párhuzamosan pedig az Országos Mentőszolgálat és a rendőrség tartott hasznos előadásokat és bemutatókat a kerékpározás veszélyeiről, a baleset- és bűnmegelőzésről.

A gazdag eseménysorozatnak azonban még közel sincs vége, számos érdekességgel várják még egészen csütörtök délutánig az érdeklődőket az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozat keretében. A kampány remek alkalmat biztosít arra, hogy szeptember 16. és 22. között felhívják a társadalom figyelmét a fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére és támogatására, valamint a környezettudatosabb közlekedésre.

A Székesfehérvári Városi Természetbarát Szövetség által szervezett Zöld Fehérvár programban a fiatalok Fehérvár természeti értékeit fedezhetik fel. Szeptember 15-21. között a tanulócsoportok jogosultak arra, hogy kitöltött, lepecsételt menetlevéllel, a KNYKK támogatásával térítés nélkül igénybe vegyék a helyi közlekedést a Sóstó Természetvédelmi Terület, a Rácbánya, a Palotavárosi tavak és az Aszalvölgyi árok felkeresésére. Ugyancsak várják az érdeklődőket a „Fedezd fel a várost gyalog!” című belvárosi sétaprogramra. A Fejér Megyei Honismereti Egyesület által szervezett eseményen az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezhetnek azok, akik útnak indulnak, és a kinyomtatott feladatlapok segítségével felkeresik a kijelölt helyszíneket.

Az eseménysorozat szeptember 22-én az Autómentes Nappal zárul, ennek helyszíne a Várkörút lezárt szakasza lesz a Bíróságtól a Rákóczi útig. A program keretében gyakorlati bemutatót tart a Magyar Kerékpáros Klub a Várkörút helyes és biztonságos használatáról, emellett lesz kerekesszékes akadálypálya is. 10.30 órakor kezdődik az óvodások minimotoros és futóbiciklis felvonulása, majd 11.30 órától a „Legmobilisabb osztályok” versenghetnek egymással értékes nyereményekért. Az Autómentes nap keretében 13.30 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester és a Public Bike System Hungary Kft. képviselője mutatja be az elektromos kerékpárbérlő rendszert, a fehérvári bevezetés lehetőségeket. Ezt követően délután a Magyar Kerékpáros Klub és a Gaja Környezetvédelmi Egyesület rendez biciklis uzsonnát, két helyszínen.

Az Európai Mobilitási Hét részletes programjai, valamint a rendezvényekhez kapcsolódó információk és feladatlapok a Fehérvári Programszervező Kft. oldalán érhetőek el.


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >