Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Az igazi ősz kedden érkezik Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. szeptember 20.
ImageBár péntektől folyamatosan ijesztgettek minket azzal, hogy itt a vérbeli őszi időjárás, erre azért még várnunk kell pár napot, már amennyiben ezt bárki is nagyon várná. Megérkezett ugyan a csapadékzóna, ám nem a jelzettek szerint péntek este-éjjel, hanem csak szombaton a délelőtti órákban, s nem szakadt egész nap, csak időnként esett intenzíven rövidebb időszakokban, mindemellett sokat sütött a nap és a hőmérséklet is maradt jórészt a nyárias értékeken belül.

 

A csapadékhajlam máig megmaradt, majd mától már a napé lesz a főszerep, ugyanakkor egyre szelesebb napok jönnek, ez hozza meg a lehűlést, és - talán most már valójában - az őszt. Erre azért még mindig ne vegyünk mérget, de egyre valószínűbb...

Kedden szeles napra készülhetünk, eső, zápor eleinte még keleten lehet, de nyugat felől már csökkenni kezd a felhőzet és egyre többfelé kisüt a nap. Tovább csökken a hőmérséklet, már csak 17-22 fokra számíthatunk.

Szerdán és csütörtökön hűvös időre, de sok napsütésre van kilátás, egy-egy zápor csupán csütörtökön északon, északkeleten alakulhat ki. Az északias szél főként nyugaton és az Alföldön élénk marad. Hajnalonként 5-12, napközben 15-19 fokra készülhetünk.

A hosszabb távú prognózisok szerint a meleg, téli öltözetet azonban még egy darabig a szekrényben hagyhatjuk, mert október közepéig várhatóan többnyire kellemes, sokszor 20 fokot is meghaladó, ugyanakkor szeszélyes, néha esős, ám sok napsütést is tartogató időben lehet részünk. Távolabbra végképp nem érdemes tekinteni, de - mostani számítások szerint - nagyon úgy néz ki, hogy az előttünk álló tél sem lesz nagyon kemény, sőt. Ezzel azonban még várjunk, sok víz lefolyik még a fagyos időkig a Gaja-patakon...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >