Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Alba: szerdán indul az aranyharc Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. június 07.
ImageSzerdán megkezdődik az a sorozat, amelyre éppen egy éve, a Szolnok ellen nagy csatában elvesztett finálé óta vártak az Alba Fehérvár szurkolói: a férfi kosárlabda NB I döntője. Akkor aligha gondolták volna sokan, hogy az Alba biztosan ott lesz az aranyharcban, azt pedig még kevésébé, hogy az elmúlt évek uralkodója, a Szolnok még az elődöntőig sem jut el, márpedig ez történt.

 

A fehérvári gárda ellenfeleként ott lesz viszont a Falco KC amely az alapszakaszban még nem tűnt túl acélosnak, aztán a középszakaszban alaposan feljavult, lendületbe jött, majd a rájátszásban célközelbe ért. Hogy végül ott is maradjon, arról éppen Braniszlav Dzunics együttese tehet a legtöbbet.

Na, meg a szurkólók, akik a Vidi focistáinak elbukott aranya és a Volán hokisainak régen látott gyenge szezonja után igazi sikerélményre vágynak. Ehhez persze nem elég otthon a tv vagy az internet előtt kuksolva drukkolni, hanem ki kell menni a Gáz utcai csarnokba, és olyan hangulatot teremteni, olyan inspirációt, "hangos hátteret" adni a pályán lévő Albásoknak, hogy attól még az edzett szombathelyi játékosok keze is megremegjen. Jegyek elővételben a meccs napján is kaphatók 10-től 12.00 óráig a sportcsarnok büféjében. Az esti tülekedés elkerülése okán érdemes élni a lehetőséggel. Részletek itt: http://www.albakosar.hu/index.php?pg=news_3_3094

A 19.00 órakor kezdődő első meccs után három nappal később, június 10-én 14.45-kor Szombathelyen ütköznek meg a felek, majd június 13-án, kedden 19.30-kor újra a Gáz utcai csarnokban randiznak. Amennyiben szükség lesz negyedik mérkőzésre, azt június 16-án, pénteken 18.00 órakor a Falco otthonában, az esetleges végső ütközetet június 18-án, vasárnap 21.00 órakor Fehérváron rendezik meg. Mindegyik mérkőzést az M4 tv csatorna élőben közvetíti.

Ami az esélyeket illeti, egy döntőben nehéz előre jósolni bármit is, azon kívül, hogy mindkét fél a legjobbját nyújtja majd. Az Alba javára billenti a mérleg nyelvét a pályaelőny, az, hogy az alapszakaszt és a középszakaszt is az élen zárta, már megnyerte a Magyar Kupát, s az is, hogy eddig általában a fehérvári egylet jött ki jobban a két csapat fontos párharcaiból. 2000-ben pl éppen egy bajnoki döntőt nyert meg az Alba(comp) a Falco ellen. A szombathelyi gárda viszont arra alapozhat, hogy egyetlen csapatként nem kapott ki még ebben a bajnoki idényben saját otthonában, s éppen a szezon hajrájára lendült igazán formába. Szóval, izgalmak egészen biztosan lesznek, minden más azonban bizonytalan.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >