Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Hazai vereséggel kezdett az Alba Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. június 08.
ImageAhogy az elődöntőt a ZTE ellen, a finálét a Falco ellen is vereséggel kezdte az Alba Fehérvár Puebla+ a férfi kosárlabda NB I-ben. Braniszlav Dzunics együttese egy végletekig kiélezett, utolsó másodpercekig nyílt csatában 77-76-ra kapott ki, így jelentős hátrányba került, ugyanis túl a 0-1-es összesítésen, ott kellene legalább egyszer nyernie, ahol a most folyó szezonban még senkinek sem sikerült: Szombathelyen. Mindazonáltal, ha valaki képes a Falco oroszlánbarlangjában győzni, az éppen a fehérvári gárda...

 

A találkozót az Alba kezdte jobban, 13-5-re ellépett, ám Szekulovics mester a legjobb ütemben kért időt, mert ezzel megtörte a házigazdák lendületét, s néhány perc alatt Govens vezérletével fordított a Falco. Azt ekkor még senki sem sejthette, hogy ez a 8 pont volt a legnagyobb különbség amivel a fehérvári egylet vezetett a mérkőzés folyamán... Ettől kezdve hol az egyik, hol a másik alakulatnál volt néhány ponttal az előny. Az Albának nem ültek a kinti dobásai, a védekezése is csak időnként működött, Medforddal, de főleg Govenssel nem tudtak mit kezdeni. Ők ketten, valamint Pustavhar is fontos pillanatokban vert be triplákat.

Most nem állt össze rendesen a kép a hazaiaknál a legvégéig sem, így bár a csattanó és a győzelem Edwards kezében volt, de 2 másodperccel a végső dudaszó előtt elhibázta a meccslabdát, kihagyta a ziccert, ezzel pedig a Falco behúzta az idegenbeli győzelmet, ami lehet, hogy aranyat ér majd számára. Nem szabad azonban a 18 pontjával így is legeredményesebbnek bizonyuló Edwards nyakába varrni a vereséget, mert nem csak ezen múlott. Összességében sok volt a hiba hazai oldalon, a vendégek kulcsmomentumokban fontos pontokat dobtak, kintről sokkal jobban ment nekik, és talán egy picit jobban is akarták a győzelmet, éhesebbek voltak a sikerre.

Ez a meccs elúszott az Albának, de most lehet bizonyítani, hogy a kupagyőzelem, az alap-és középszakasz elsőség nem volt véletlen. Az, hogy Szombathelyen nem nyert még ebben a szezonban senki, éppen egy olyan megoldandó feladat, amire az Alba képes, ha összeszedetten, koncentráltan lép pályára és a kulcsjátékosai közül nem csak 1-1 hozza magát, hanem többen is. Az nem fér bele, amit ma pl Shepard (nem) mutatott, de szinte mindenkinek voltak már jobb meccsei ennél az idén. Szombaton lehet javítani, a döntő második összecsapása 14:45-kor kezdődik majd a Falco otthonában.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >