Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Könyvbemutatók és verses irodalmi est az Ünnepi Könyvhéten Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2017. június 09.
A Vörösmarty Társaság több könyvet is jegyez az Ünnepi Könyvhéten, bemutatják többek között Prax Levente, Janusz Ireneusz Wójcik ésP. Maklári Éva köteteit. A kapcsolódó programok között több irodalmi beszélgetés lesz, a rendezvényeket hagyományosan a Vár-est zárja.

 

A 88. Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok székesfehérvári programjai június 15.-ig között zajlanak. A Vörösmarty Társaság idén is több rendezvénnyel csatlakozik a nagy múltú kulturális sorozathoz.

Június 10-én, szombaton több bemutató is lesz a Városház téren: Balajthy Ferenc Kettőskereszt című verseskötetét 10 órakor, P. Maklári Éva verseket, novellákat és saját grafikákat tartalmazó Falakon kívül című kötetét 11 órakor mutatják be. A délutáni folytatásban Asztalos István (Asztalos Tamás, Lukácsy József, Varga Ilona) A Podmaniczkyak és Aszód című könyve 14 órakor, Saitos Lajos Hajnali órán című, hetven haikut tartalmazó kötete 15 órakor, Káliz Sajtos József Egyedüli reményeim című verseskötete 15.30 órakor kerül bemutatásra. A saját kiadványok szerzői és a meghívott szerzők a Vörösmarty Társaság standjánál a megjelölt időpontokban dedikálnak.

Jövő héten kedden a Vörösmarty Társaság terme ad otthont 18 órakor a Kelemen Erzsébet A szöveg testén túl – L. Simon László lineáris és vizuális költészete című kötetbemutatónak, majd 18.30 órakor L. Simon László Körbejárni a hazát című kötetét ismerhetik meg az érdeklődők.

A Könyvhéthez kapcsolódó programok között június 12-én, hétfőn 18 órakor a Királykút Emlékházban Bakonyi István vendégei lesznek Petrőczi Éva költő, író, Scur Katalin, a Katica Könyv Műhely vezetője és Balázs F. Attila író, az AB-ART kiadó vezetője. Június 15-én, csütörtökön 18 órakor dr. Vizi László Tamás új könyvét Lukácsy József mutatja be a szerzővel a Társaság termében.

Az ünnepi rendezvények hagyományosan a Vár-esttel zárulnak június 14-én, szerdán 17 órakor a Bory-várban, itt köszöntik a 75 éves dr. Arató Antal könyvtárost, címzetes igazgatót; közreműködnek a Versünnep döntősei és Cserta Gábor.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >