Együnk mézet, halat és legalább napi 400 gramm gyümölcsöt |
Írta: Fejér Tamás | |||||
2018. január 25. | |||||
Székesfehérvárra érkezett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara iskolai tájékoztató sorozata. Az egészségtudatos táplálkozásról, a magyar mezőgazdaság sokszínűségéről és a Fejér megyei termelőkről kaphattak hasznos információkat az "Itthonról Otthonra" fórum keretében a Hétvezér Általános Iskola és a Teleki Blanka Gimnázium diákjai.
Az "Itthonról Otthonra" fórumon Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szóvivője adott tájékoztatást az egészségtudatos táplálkozásról, bemutatva a WHO és a szakmai szervezetek ajánlásait. Külön kiemelte a méz jótékony hatásait és a megfelelő mennyiségű és minőségű gyümölcs-, zöldség- és húsfogyasztás fontosságát. A táplálkozástudományi ismeretek mellett elhangzott, fontos, hogy a fogyasztók legyenek tudatosak, és keressék a magasabb minőséget képviselő, ellenőrizhető helyi termékeket. Süle Katalin bemutatta a Kamara tájékozódást segítő Facebook-oldalát és telefonos applikációját, melynek segítségével akár a helyi piacon árusító őstermelőkről is hasznos információkat kaphatunk.
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
Powered by !JoomlaComment 3.21
3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved." |
< Előző | Következő > |
---|