Egészséges turmixokkal a vírusok ellen |
Írta: Temesvári Márta - FMC | |||||
2018. február 08. | |||||
Vitaminokban, enzimekben, ásványi anyagokban és rostokban gazdag, egészséges, finom turmixra vágyunk? Esetleg nemcsak az íz a fontos, hanem a vírusok leküzdésében is hatékony segítséget szeretnénk? És mindezt ital formájában, amit frissen, magunk készíthetünk el? Igen, van ilyen! (Különben nem tettem volna fel a költői kérdéseket…)
Az elmúlt hetekben több olyan növényt is bemutattam, amelyek jótékony hatásait a vírusos időszakban is élvezhetjük. Ilyen volt a pomelo, a gyömbér, a citrom, a hagyma… Most pedig jöjjön egy kis turmix-kalauz, hogy ötvözni tudjuk kedvenc gyümölcsünket, zöldségünket az egészség jegyében, gyógyulásunk érdekében! A piros turmix alapvetően a cékla miatt kapta ezt a nevet. A cékla egészséges, vermelt zöldség egész télen át. A legfontosabbak közé tartozik gyógyászati szempontból is! Nyersen hagymával és almával salátának elkeverve is kiváló. A céklalé mellé almát, narancsot, répát, stb. is lehet belecsavarni. Ez ízlés kérdése. Ne szűrjük le, hanem a rostokkal együtt igyuk/együk meg! A zöld turmix a spenóttól kapja szép színét. Banán, alma stb. szintén kiváló mellé. Nagy aminosav (fehérje) tartalmú vizes turmix és a fogyasztása ugyanaz, mint a pirosé. Tehát legalább egy zöldség (cékla, spenót, répa stb.) és mellé gyümölcs adja az egészséges turmix összetevőit. Valójában a zöldségek önmagukban nyersen leturmixolva is kiválóak mindenféle gyümölcs nélkül. A gyömbért megpucolva turmixoljuk bele. A betegséges, vírusos és hideg időben kiválóan védi és gyógyítja feltüzelve a szervezetet.
Az egészséges turmixokról szóló cikk teljes hosszában elolvasható itt: http://fmc.hu/2017/02/09/testszobraszat-egeszseges-turmixok-a-virusok-ellen/
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!
Powered by !JoomlaComment 3.21
3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved." |
< Előző | Következő > |
---|