Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Szerdán már hó is eshet Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. január 04.
Hangsúlyozva a mindig jelentős bizonytalanságot a prognózisokat tekintve, teljes bizonyossággal nem jelenthető ki, de jelen állás szerint szerdától az ország több részén is erős esély lesz kisebb havazásra. Mivel azonban az 5-6 fokos lehűléssel együtt sem várható nap közben fagypont alatti hőmérséklet, amennyiben esik is, az nem jár tartósan maradó hóréteggel. Mindenesetre a szánkókat elő lehet készíteni, hogyha csak néhány órára is, de jöhet némi hó, lehet esély egy kis téli élvezetre gyermekeink számára.

 

 

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn felhős, borongós időre készülhetünk, csak helyenként középen és a Dunántúl déli részén süthet ki rövid időszakokra a nap. Reggel a Dunántúlon és északon eshet, délutántól pedig a Tiszántúlon várható eső. Hajnalra főként a Dunántúlon képződik sokfelé köd, mely helyenként napközben is tartósan megmaradhat. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban 0, +5, délután 4-10 fok várható, kettős fronthatással. Kedden eleinte keleten, északkeleten eshet, ám napközben átmenetileg nagyobb területen is felszakadozhat a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időszakokra kisüthet a nap. Hajnalban, reggel pára-, ködfoltokra is számítani kell. A Dunától keletre időnként megélénkülhet a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban 0, +5, kora délután 4-8 fokot mérhetünk.
 
Szerdára virradóan sokfelé várható eső, nyugaton és északon már havas eső, hó is hullhat. Napközben kevesebb, estétől ismét egyre több helyen alakulhat ki csapadék. A délies szél megélénkülhet. 3 és 9 fok között alakulnak a maximumok. Csütörtökön eleinte keleten, északkeleten várható további csapadék: főként eső, de a hegyekben havas eső, hó is hullhat. Napközben nyugat felől csökken a felhőzet. Feltámad a nyugati, északnyugati szél. Napközben 2-6 fokra van kilátás.

 

 
< Előző   Következő >