Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Új forgalmi rendet vezetnek be a Vasútállomás előtt Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. augusztus 20.
Hétfőtől változik a Vasútállomás épülete előtt található kis parkolóban a forgalmi rend. Az augusztus 23-tól életbe lépő új szabályozás szerint maximum 30 percig lehet várakozni a területen. Az intézkedéssel azokat segítik, akik utast visznek ki a vonathoz, vagy éppen utast várnak. Azok, akik egész napra szeretnék otthagyni autójukat, illetve a Kormányablakhoz érkeznek ügyet intézni, a Vasvári Pál Gimnázium mögötti ingyenes parkolót vehetik igénybe.

 

 

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján indokolt, hogy a Vasútállomás előtti parkolóban az egész napos foglaltság helyett a rövid idejű várakozások legyenek megengedettek. Az augusztus 23-tól, hétfőtől életbe lépő intézkedés annak érdekében történik, hogy azokat segítsék, akik utast visznek ki a vonathoz, vagy éppen utast várnak. Ezzel biztosított lesz, hogy nagy csomagokkal rövidebb útvonalat kell bejárni, hangsúlyozta a helyszínen tartott mai sajtótájékoztatón Molnár Tamás. A városrész önkormányzati képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy az új szabályozás szerint maximum 30 perc időtartamig lehet várakozni a területen. Azok, akik egész napra szeretnék otthagyni az autóikat, ők a vasútterületen igénybe vehetik a Vasvári gimnázium mögötti murvás parkolót, amelynek használata szintén ingyenes.

Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője elmondta, hétfőtől a KRESZ szabályai szerinti tábla is felhívja a figyelmet a várakozási rendre. Mivel fél órán keresztül ingyenesen lehet parkolni a területen, a gépkocsivezetőnek annyi feladata van, hogy egy úgynevezett „tárcsán”, vagyis műanyag, a papírboltokban, barkácsüzletekben is beszerezhető, vagy otthon elkészített órán beállítja a várakozás megkezdésének időpontját. Ha valakinél nincs kéznél hirtelen ilyen szerkezet, akkor egy, a szélvédőre belülről kitett papíron, jól láthatóan tüntesse fel az érkezési időt. Annak érdekében, hogy a parkoló használata folyamatos legyen, és minél több utast szolgáljon, a parkolóban töltött időt a rendőrség és a közterület-felügyelők ellenőrzik majd.

 

 
< Előző   Következő >