Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Sopron másfél hétig egy egész sor képzőművészeti projektnek ad otthont Nyomtatás E-mail
Írta: SopronFest   
2022. december 15.
Ritka alkalom, amikor egy vidéki város másfél hétig egy egész sor képzőművészeti projektnek ad otthont.

 

Kiss Tibor, a Quimby szövegíró-frontembere hosszú ideje csak nagyon ritkán alkot. A SopronFest szervezőinek felkérésére most tárlatra készül.

Weiler Péter: “Kár lett volna disszidálni” című kiállítása a rendszerváltás korszakát idézi abban a városban, amely ennek az időszaknak a szimbólumának számít.

A különleges projekt a 2023-ban 80 éve született fotóművésznek, Lobenwein Tamásnak, a rendszerváltás pillanatainak legismertebb dokumentalistájának állít emléket.

A SopronFest szervezői EfZámbó István alkotását, egy korabeli Trabantot ajándékoznak a városnak, amely közterületi szoborként lesz majd látható.

Öt képzőművész érkezik a városba, akik a SopronFest ideje alatt alkotnak és a hűség témáját mutatják be. Az elkészült műveket soproni éttermek, szállodák vásárolhatják meg és állíthatják ki.

Sopron híres arról, hogy a városban megforduló világsztárok 1-1 széket hagynak a városban, amelyeket bárki kipróbálhat. Ma már többek között Lemmy, a Depeche Mode, Fatboy Slim, a Billy Talent, a Linkin Park, vagy éppen Iggy Pop széke is megcsodálható, kipróbálható Sopronban.
A Csillagok Városa túra keretében popkultúrában jártas idegenvezető mutatja be a város zenei történelmét.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >