Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Költők és korok a Tarsolyban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2023. április 13.
Verselő kirakat, a Fő utcán lebegő kedvenc költemények, kötetbemutatók, író-olvasó találkozók, szavalók a ligetben, rímes posztok a világhálók és táncoló verslábak a színpadon…

 

Csak néhány azokból a kezdeményezésekből, amelyekkel eddig találkozhattunk Székesfehérváron április 11-én. József Attila születésnapja 1964 óta a magyar költészet napja hazánkban. E naphoz szorosan kötődik a Tarsoly Ifjúságért Egyesület Költőnk és kora című vetélkedője, amely idén József Attila-i korba lépett.

A műveltségi vetélkedő mellett a jubileumi évfordulók kapcsán Radnóti Miklós és Ady Endre munkássága is előtérbe került, úgy, mint az idei évben a 200 évvel ezelőtt született Petőfi Sándoré.

Az ÖKK Podcast új epizódjában Sipos András, az Egyesület elnöke többek között mesél a költészet napjához, az irodalomhoz kapcsolódó programjaikról. Beszél arról, miként emlékeznek meg a tíz évvel ezelőtt elhunyt Tóth Lászlóról, a Költőnk és kora vetélkedő létrehozójáról,  aki művelődésszervezőként, amatőr színjátszóként és költőként is tevékenyen részt vett a fehérvári kulturális életben. 

A legfrisebb epizód elérhető a  https://anchor.fm/fehervar    vagy a https://open.spotify.com/show/6UivQcpSxGjumUF8ILOsbY linken.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >