Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Weszteg könyvbemutató az Új Magyar Képtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. május 18.
Garaczi László új regényét ismerhetik meg a fehérvári olvasók május 18-án, csütörtökön. A Szent István Király Múzeum – Új Magyar Képtárban 18 órától az íróval Weszteg című művének születéséről, az alkotói folyamatról Czinki Ferenc beszélget.

 

Garaczi László új regénye a karantén idején játszódik Magyarországon, a történet három sűrű napot fog át. A harmincas éveiben járó rendszergazda, Brúnó és a tanár, Hajni a világjárvány közegében próbálják feldolgozni szakításukat. Két nézőpontból számolnak be a részben összekapcsolódó, részben párhuzamos, egymásra rímelő vagy éppen egymást ellenpontozó történésekről. A maszkviselés, az online munka, a távolságtartás, az elnéptelenedett város, a bezártság és annak következményei – mindezek a motívumok túlmutatnak a konkrét járványhelyzeten. A karantén nem háttérként, hanem a társadalmi elszigeteltség metaforájaként jelenik meg. A Weszteg nem csupán a lenyúzott személyiségek groteszk társadalmi tablója, vagy az elmúlt éveinket alapvetően felforgató járvány ironikus krónikája, hanem melankolikusan pulzáló dezillúziós szerelmi regény – olvasható a kötet ajánlójában.

A könyv székesfehérvári bemutatóján Czinki Ferenc író többek között a regény születéséről, az alkotói folyamatról is kérdezi Garaczi László költő, próza-, esszé-, dráma-, forgatókönyvíró, műfordítót.  Az Új Magyar Képtárban május 18-án, csütörtökön 18 órától várnak minden érdeklődőt.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >