Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Vadnyugati hangulat és szerepjáték a Vörösmarty Mihály Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. május 19.
Az Asztali Szerepjáték Műhely szombaton a western történetek világába repíti a foglalkozáson résztvevőket. A vadnyugat olyan valós és fiktív alakjai bukkannak fel a program során, mint Buffalo Bill, Butch Cassidy, vagy éppen Arthur Morgan és Winnetou.

 

Az 1848-as kaliforniai aranyláz százezreket vonzott az Amerikai Egyesület Államok nyugati partjára. Az aranyra bukkanás reményében történő népvándorlás idején, majd azt követően fellendülő nyugati városok a legtöbb ismert westerntörténet alapjául szolgáltak. A városokat alapító telepesek és az ősterületeiket őrző indiánok közötti csaták pedig szinte kiapadhatatlan forrást jelentettek a kor írói számára, így rengeteg valós és kitalált történet maradt fenn ezekből az évtizedekből. Butch Cassidy, Buffalo Bill, vagy éppen Winnetou neve több generáció óta fogalom, de a fiatalabb korosztály számára Arthur Morgan, a Red Dead Redemption kitalált főhőse is emlékezetes marad. A népszerű alakokhoz több társas- és szerepjáték is kötődik, mint például a Bang! vagy a Vadnyugati legendák.

A sokak által kedvelt westerntörténetek lesznek a következő Asztali Szerepjáték Műhely témái május 20-án, szombaton 10.00 órától a Budai úti Tagkönyvtárban. A kéthetente szombatonként összeülő társaság mindenkit szeretettel vár, hogy az amerikai vadnyugatról beszélgessenek, valamint kipróbálhassanak egy szerepjátékot, melyben ezúttal nem a kockáké, hanem a pókerkártyáké a főszerep.

A szervezők egy nyereményjátékot is hirdettek az eseményhez: aki bármelyik székesfehérvári Facebook-csoportban rábukkan az esemény linkjére, majd kommentben leírja a kedvenc westernfilmjét, -játékát vagy -könyvét, Rejtő Jenő Texas Bill, a fenegyerek című könyvét nyerheti meg.

A program ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >