Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Rubin Eszter: Az új hedonizmus szabadsága (könyvajánló) Nyomtatás E-mail
Írta: Mörk Leonóra / Jaffa Kiadó   
2023. május 25.
„Ami engem rabul ejt. A kelkáposzta erezete. A különféle zöldek, a színátmenet, ahogy haladunk a káposztafej belseje felé. A dióbél aprólékosan kidolgozott formája és rajzolata. A látvány, ahogy megcsillan rajta a fény. A frissen szedett paradicsom zöld illata – igen, szerintem ennek az illatnak színe van –, amikor elválik a kocsánytól. Ilyen inspirációk ösztönöznek a receptek kidolgozására: színek, illatok, a látvány, a forma, az íz.”

 

A jó minőségű, friss, szezonális alapanyagokkal való szenvedélyes kapcsolat jól érzékelhetően végigvonul a könyvön a levesektől és salátáktól az egytálételeken át a desszertekig. Rubin Eszter új kötete megmutatja, hogy a glutén-, tej- és cukormentesség a legkevésbé sem jár lemondással. Sőt, éppen ellenkezőleg, ez a fajta életmód sokkal inkább egy új világot nyit, megszabadulást a káros beidegződésektől, az egészségre ártalmas alapanyagoktól. Mindez azonban nem a megszokott hozzávalók mániákus helyettesítéséről szól.

Nyugodtan engedjük el ezt a gondolkodásmódot, és adjuk át magunkat az egészségünket támogató, élő és éltető fogások által biztosított új hedonizmusnak!

 

 

Rubin Eszter - Az új hedonizmus szabadsága

 

 

Rubin Eszter író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és enteriőrtervezőként dolgozott, később cukrászképesítést szerzett. A Jaffa Kiadónál 2019-ben jelent meg a nagy sikerű Árnyékkert című regénye, ezt követte 2020-ban a Hisztaminintolerancia szakácskönyv első és második kötete, majd a Gyulladáscsökkentő étrend és életmód, 2022-ben pedig a Hormonegyensúly étrend és életmód.

További szépirodalmi kötetei: Barhesz (2012, Ulpius Ház), Barhesz 2., bővített kiadás (2016, Atheneum), Bagel (2016, Atheneum), Minek szenved, aki nem bírja (2021, Kalligram). A Barheszből monodráma is készült, amelyet Csákányi Eszter adott elő. Eddigi szépirodalmi és gasztronómiai munkáinak összegzéseként 2022-ben jelent meg a Mit esztek ti otthon, mannát? című nagyformátumú irodalmi szakácskönyv.

www.rubineszter.com

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >