Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Schliemann – Trója: zenés dráma a Szent István Király Múzeum díszudvarán Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2023. június 27.
Július 5-én a Szent István Király Múzeum díszudvarában mutatják be Keller János főszereplésével a Schliemann – Trója című darabot. Matuz János rendezésében a 19. századi mágnás és amatőr régész, Heinrich Schliemann élettörténetét ismerheti meg a közönség.

 

 

Heinrich Schliemann kalandos életét mutatják be július 5-én, szerdán 20 órától a Szent István Király Múzeum díszudvarán. Az 1822-es születésű Schliemannt már gyermekkorában is vonzotta a görög mitológia, annyira, hogy már ekkor megszületett a gondolat, hogy megkeresse az Iliasz helyszínét, Tróját. Amatőr régészeti pályája során végül nem csak Trójába jutott el, de bankot nyitott Kaliforniában, hajótörést szenvedett a Texel-szigetnél, majd írnok lett Amszterdamban, Szentpéterváron teával és indigóval üzletelt, közben pedig számos nyelven, többek között latinul és újgörögül is megtanult.

A Schliemann – Trója című darabot Matuz János írta és rendezte, aki az üzletember és amatőr régész kalandos életét meséli el a zene és a színjátszás eszközeivel. A darab Schliemann visszaemlékezésein alapul, így a nézők átélhetik azokat a különleges kalandokat, melyek örömmel, bánattal, vagy akár halálközeli élményekkel tarkították a régész életét. Schliemann szerepében a Vörösmarty Színház művészét, Keller János láthatják a nézők, míg zongorán a székesfehérvári jazz-zongorista, zeneszerző Horváth János kíséri majd.

A darab ősbemutatójára július 5-én, szerdán 20 órától kerül a Szent István Király Múzeum díszudvarán. A felnőtt, valamint diák- és nyugdíjasjegyek 2000, illetve 1500 forintos áron kaphatóak a Fekete Sas Patikamúzeumban, valamint megvásárolhatóak online, ide kattintva.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

További előadások:

2023. július 06. (csütörtök) 20 óra
2023. július 07. (péntek) 20 óra
2023. augusztus 02. (szerda) 20 óra
2023. augusztus 03. (csütörtök) 20 óra

Esőnapok:

2023. július 08. (szombat) 20 óra
2023. augusztus 04. (péntek) 20 óra

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >